Οι Αρχές μας

Η πολή του αύριο, η πόλη παρακαταθήκη

Οι Αρχές μας

Στη Δημοτική Παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» είμαστε αφοσιωμένοι στις Αρχές και Αξίες που αποτελούν το θεμέλιο της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής μας πορείας.

  • Όλοι οι Δημότες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις αντίστοιχες των πραγματικών δυνατοτήτων τους.
  • Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε με ανιδιοτέλεια για το κοινό καλό και δε φοβόμαστε την κριτική και τη λογοδοσία.
  • Το Δημοτικό Ταμείο είναι «ιερό». Καμία σπατάλη δεν είναι αποδεκτή και καμία δαπάνη δεν πραγματοποιείται, αν δεν έχει αντικειμενικό όφελος για τους Δημότες.
  • Οποιοδήποτε πλεόνασμα προκύπτει από την ορθή διαχείριση των χρημάτων των Δημοτών κατευθύνεται στην ελάφρυνση των βαρών για τους αδύναμους συμπολίτες και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και σε στοχευμένα ανταποδοτικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων των Δημοτών. Μόνο μια ενωμένη κοινωνία, που δεν αφήνει κανέναν πίσω της, μπορεί να κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον.
  • Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης, ανοιχτός στην κοινωνία της γνώσης, του πολιτισμού και της διαφορετικότητας. Είμαστε ενάντιοι σε κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας και επειδή σκεφτόμαστε έτσι, τα Γιάννενα είναι μια από τις πιο ασφαλείς και ειρηνικές κοινωνίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
  • Αγκαλιάζουμε, με κάθε τρόπο, την Ακαδημαϊκή μας Κοινότητα, τις νέες και τους νέους που επιλέγουν τα Γιάννενα για την τριτοβάθμια εκπαίδευσή τους. Κάθε στρατηγικός σχεδιασμός μας λαμβάνει υπόψη τον φοιτητικό πληθυσμό ως μελλοντικούς δημότες και όχι σαν περαστικούς επισκέπτες.
  • Υπερασπιζόμαστε με πάθος την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά, γιατί χωρίς αυτά τα μοναδικά στοιχεία, θα ήμασταν απλά «μία ακόμη πόλη στον χάρτη».
  • Αντιλαμβανόμαστε κάθε σπίτι, κάθε κοινόχρηστο χώρο, κάθε επιχείρηση και κάθε κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος, που βρίσκεται εντός των ορίων του μεγάλου Δήμου Ιωαννιτών, σαν ισότιμο με όλα τα άλλα και εφαρμόζουμε την αρχή της αναλογικότητας, φροντίζοντας, παράλληλα, να βελτιώνουμε, καθημερινά, τα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας, αφού ο τουρισμός αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πηγές εισοδήματος για όλους.
  • Θεωρούμε τον Πρωτογενή Τομέα και την ήπια μεταποίηση, στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.
  • Πιστεύουμε ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση των πολιτών. Εμπιστευόμαστε και συνεργαζόμαστε με τις Συλλογικότητες, τους Φορείς, τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τις Ομάδες, που μάχονται για να προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υγεία, την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία του περιβάλλοντος, ως στάση ζωής και θετικό παράδειγμα.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τηλέφωνο:  (+30) 26510 77134

Email:  enotitapoliton.neagiannena@gmail.com

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας