Το Έργο μας

Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων
Το ΈργοΦωτογραφίες ΠΚΔΙ

πολιτσμοσ

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Πολιτισμός για όλους. Παντού!

Αυτό ήταν το σύνθημα και η βασική αρχή που διέτρεχε τον προγραμματισμό, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του Πνευματικού Κέντρου το διάστημα που πέρασε.Υλοποιώντας το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, που σταδιακά εφαρμόστηκε σε όλους τους τομείς δράσης μας.

Με συστηματική εργασία, δημιουργικότητα και αξιοποίηση του δυναμικού της πόλης, το Πνευματικό Κέντρο ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τον ρόλο του ως κεντρικού πόλου πολιτισμού της Ηπείρου, αλλά και συνεργάτη με αξιόπιστες συνεργασίες και πανελλήνια εμβέλεια.Βασικοί στόχοι μας ήταν η αναβάθμιση των σχολών και των τμημάτων μας, η συντήρηση και ανακαίνιση των υποδομών μας και η δημιουργία συγκροτημένου πλέγματος εκδηλώσεων.

Παράλληλα, προβλέποντας την ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας που θα έφερνε η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, η αναβάθμιση του αεροδρομίου μας και οι νέες αεροπορικές συνδέσεις, δημιουργήσαμε θεσμούς και εκδηλώσεις με περιφερειακή εμβέλεια και συλλεκτικότητα.

Τέλος επεκτείναμε και αναθερμάναμε σχέσεις και συνεργασίες με βασικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας και πολιτιστικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Το ΠΚΔΙ σε μια ματιά σήμερα:
2.350 μαθητές λαμβάνουν καλλιτεχνική παιδεία στις σχολές και τμήματά μας
400 και πλέον εκδηλώσεις κάθε είδους κατ’ έτος
250.000 θεατές παρακολουθούν τις εκδηλώσεις μας κατ’ έτος
14 παρεμβάσεις, συντηρήσεις και αναπλάσεις κτηρίων πραγματοποιήθηκαν κ
6 πολιτιστικοί θεσμοί, οι 4 νέοι, υλοποιούνται κατ έτος
38 χώροι και σημεία υλοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλο το Δήμο.

Εκπαιδευτικές και πολιτιστικές Δομές και Σχολές
Είναι φυσιολογικό η αφετηρία μας να είναι οι υποδομές, γιατί χωρίς αυτές δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρός και ουσιαστικός προγραμματισμός. Αντιμετωπίσαμε υποδομές με σοβαρές ελλείψεις δεκαετιών, χρονίζοντα προβλήματα λειτουργίας και ανάγκη άμεσης βελτίωσης των συνθηκών ασφαλείας και άνεσης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματός μας η πόλη, οι πολίτες, οι μαθητές μας και οι θεατές , έχουν στην διάθεσή τους ανακαινισμένους, εξοπλισμένους, ασφαλείς και άνετους χώρους. Τα κτήρια των εκπαιδευτικών μας δομών επισκευάστηκαν, ανακαινίστηκαν και είναι έτοιμα να υποστηρίξουν το σημαντικό τους έργο και προορισμό, για πολλά ακόμα χρόνια.

Κτήριο Πνευματικού Κέντρου και Αίθουσα «Βασίλ. Πυρσινέλλας»
Αντικατάσταση του συνόλου των πορτοπαραθύρων, εγκατάσταση κλιματισμού σε όλο το κτήριο, ολοκλήρωση θεατρικής σκηνής με ολική ανάπλαση δαπέδου, αντικατάσταση αυλαίας και κουιντών, πλήρη αναδρομολόγηση ηλεκτρικών δικτύων και ήχου, αντικατάσταση καθισμάτων και ανακαίνιση αίθουσας.

Παράλληλα προετοιμάζουμε συστηματικά και ξεκινά σύντομα μια βασική παρέμβαση που θα ολοκληρώσει και θα εξασφαλίσει για πάρα πολλά χρόνια την καρδιά του Πνευματικού Κέντρου, το κτήριό του και περιλαμβάνει:

 • Συνολική στεγανοποίηση και μόνωση
 • Τοποθέτηση πάνελ και υποσταθμού ΔΕΗ για ενεργειακή αναβάθμιση
 • Ανακαίνιση καμαρινιών και δημιουργία WC ΑμεΑ
 • Παρεμβάσεις στο κτήριο Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού που περιλαμβάνουν χρωματισμούς επιφανειών, παραθύρων, αντικατάσταση στέγης και επισκευές στεγανοποίησης
 • Παράλληλα ολοκληρώθηκε η υλοποίηση παρεμβάσεων στο Δημοτικό Ωδείο, που περιλαμβάνουν πλήρη αποκατάσταση με εκτεταμένες επισκευές, συντήρηση και χρωματισμούς.
 • Στο κτήριο της Φιλαρμονικής και του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, με επισκευές παραθύρων, εξωτερικά επιχρίσματα, χρωματισμούς κλπ

Ολοκληρώθηκαν εκτεταμένες παρεμβάσεις, συντηρήσεις και επισκευές στο εσωτερικό του κτηρίου που φιλοξενεί το Εικαστικό Εργαστήριο και  το ΚΔΑΠ Ρόδα και συνεχίζουμε με την επισκευή, συντήρηση πορτοπαραθύρων και επιχρισμάτων των εξωτερικών επιφανειών. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες στο υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό μας προσωπικό για την παροχή ανωτάτου επιπέδου καλλιτεχνικής παιδείας στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

Με τις κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό, το καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό και την ουσιαστική διοικητική υποστήριξη των στελεχών του Πνευματικού Κέντρου, εξασφαλίσαμε την απρόσκοπτη και παραγωγική λειτουργία και το υψηλό τους επίπεδο, για πολλά χρόνια.

Ιωάννινα, Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη διαδικασία και παρουσίαση του φακέλου για την υποψηφιότητα της πόλης ως ΠΠΕ 2021, εισπράττοντας και θερμά συγχαρητήρια για τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις.

Η διαδικασία αυτή ωφέλησε ιδιαίτερα την πόλη, μια και στο πλαίσιό της υπήρξαν πολλές συνεργασίες, προτάσεις και ιδέες, που αποτελούν παρακαταθήκη και υλικό για μελλοντική αξιοποίηση.

Παράλληλα αναβάθμισε την εικόνα μας ως μια πόλη αποφασισμένη να έχει ένα δυναμικό παρών στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, αλλά και το εξωτερικό.

Ήδη πολλές συνεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναβαθμίστηκε αποφασιστικά η σχέση μας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και πολλούς ευρωπαίους εμπειρογνώμονες και αξιωματούχους.

Τέλος, ξεκίνησε και μια ουσιαστική συνεργασία με την Ελευσίνα, η οποία ανέλαβε τελικά την διοργάνωση.

Παρουσία Σημαντικών Καλλιτεχνών

Οι χώροι εκδηλώσεων κυριολεκτικά αναβαθμίστηκαν και συμπεριλαμβάνονται πλέον στους καλύτερους της χώρας μας, προσελκύοντας εξαιρετικού επιπέδου εκδηλώσεις και παραγωγές. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ορισμένους από τους καλλιτέχνες που φιλοξενήσαμε την περίοδο που πέρασε

Λεωνίδας Καβάκος
Αλεξάνδρα Γκράβας
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος
Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων
Goran Bregovic
Διονύσης Σαβόπουλος
Ντόρα Μπακοπούλου
Ντιάνα Βρανούση
Στέφανος Κορκολής
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ρίτα Αντωνοπούλου

Γιάννης Κότσιρας
Ελένη Βιτάλη
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Σωκράτης Μάλαμας
Χρήστος Θηβαίος
Αργυρώ Καπαρού
Σταύρος Σιόλας
Δημήτρης Υφαντής
Μαρία Φαραντούρη
Έλλη Πασπαλά
Δαυίδ Ναχμίας
Φωτεινή Βελεσιώτου

Μανώλης Μητσιάς
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Σαββέρια Μαργιολά
Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης
ΤΑΚΙΜ
Mat Eliot
Lubomyr Melnyk
Dead Beat Escapament
Theodore
String Demons Barcelona Balkan Gypsy Orchestra κ.α

Πολιτιστικοί Θεσμοί
Το Πνευματικό Κέντρο στην περίοδο που πέρασε σχεδίασε και υλοποιεί νέους, στοχευμένους πολιτιστικούς θεσμούς. Στόχος είναι η δημιουργία προγραμμάτων και θεματικών ενοτήτων που να επιτρέπουν την παρουσίαση σημαντικών στιγμών πολιτισμού, ενταγμένων σε ολοκληρωμένο πλαίσιο και συνθήκες.

Παράλληλα αποτελούν και σημαντικό αναπτυξιακό άξονα της πόλης, μια και ήδη προσελκύουν μεγάλους αριθμούς επισκεπτών στην περιοχή μας. Οι θεσμοί αυτοί από την πρώτη κιόλας χρονιά εφαρμογής τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν την μέγιστη αναγνώριση και ανταπόκριση. Και η δυναμική ανταπόκριση των συμπολιτών, μας βοήθησε να ξεπεράσουμε με επιτυχία κάθε απρόσμενο, ή σκόπιμο εμπόδιο. Ταυτόχρονα τέθηκαν από την πρώτη στιγμή υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Its Kale Festival
Το ετήσιο πολυσυλλεκτικό Φεστιβάλ Πόλης, με επιλεγμένες μουσικές εκδηλώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Ioannina Open Air Film Festival
Το καθιερωμένο ραντεβού των φίλων του σινεμά, με επιλεγμένες ταινίες και αφιερώματα σε εμβληματικούς χώρους και σημεία της πόλης μας.
Το Κάστρο των Παιδιών
Ένα καλοκαιρινό σχολείο πολιτισμού, με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά της πόλης
Από τις Οθόνες του Κόσμου
Ένα ανοικτό παράθυρο στην πρόσφατη κινηματογραφική δημιουργία, με την συνεργασία Πρεσβειών και διεθνών πολιτιστικών Ιδρυμάτων. Ήδη πραγματοποιήθηκαν αφιερώματα σε Αργεντινή, Γαλλία, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Κροατία.

Πανελλήνια Συνάντηση Δημοτικών Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης
Παράλληλα το Πνευματικό Κέντρο σχεδίασε και υλοποίησε με πρωτοβουλία του την Συνάντηση που αναμένεται να κάνει τα Ιωάννινα επίκεντρο του πολιτιστικού σχεδιασμού της χώρας μας.

Στις εργασίες του συμμετείχαν εκπρόσωποι 40 πόλεων από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και των σημαντικότερων φορέων πολιτισμού, όπως: Φεστιβάλ Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Ελευσίνα ΠΠΕ 2021, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων κ.α.

Συμμετείχαν επίσης και σημαντικές προσωπικότητες όπως:
Γιάννης Ανδρέου ΥΠΠΟΑ, Κριτσανίδου Μιμίκα Υπουργείο Τουρισμού, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Φεστιβάλ Αθηνών, Γιολάσης Δημήτρης ΙΜΚ, Διαπούλη Κέλλυ Ελευσίνα ΠΠΕ 2021, Αλεξάνδρα Ράπτη ΠΙΟΠ, Αναστασία Λαδά, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μπιτζάνης Κωνσταντίνος Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Δ. Αθηναίων, Μαλαμής Κώστας Πολιτιστικός Οργανισμός Πάτρας, Νόιφελτ Παναγιώτης Πρόεδρος Διεθνούς Ανεξάρτητου Συμβουλίου Τεχνών & Συμβουλίου Τεχνών Ελλάδας κ.α.

Η Πανελλήνια Συνάντηση Δημοτικών Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, οδηγεί στην Ίδρυση του Πανελληνίου Δικτύου Δημοτικών Φορέων Πολιτισμού, το οποίο θα έχει έδρα τα Γιάννενα.

Πρόκειται για μια ιστορική προσπάθεια, μιας και για πρώτη φορά η πόλη μας θα αποτελέσει την έδρα και την καρδιά ενός μόνιμου και δυναμικού Δικτύου Πολιτισμού, αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Η δημιουργία του Δικτύου έχει ενταχθεί στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα και τη δυναμική της πρωτοβουλίας του Πνευματικού Κέντρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Αθλητικές Εκδηλώσεις – Υποδομές
Αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του έργου μας με κρίσιμο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Κατά την περίοδο που πέρασε, μεταξύ άλλων, ενδεικτικά αναφέρονται και τα εξής:

 • Ετήσιος Μπιζάνιος Δρόμος
 • Ετήσιος Γύρος Λίμνης
 • Ετήσια Αθλητικά Βραβεία
 • Πανελλήνιοι και Διεθνείς αγώνες Τζούντο
 • Πανελλήνιοι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες και Πρωταθλήματα
 • Υποδοχές Ολυμπιακών Λαμπαδηδρομιών
 • Εργασιακά Αθλητικά Πρωταθλήματα
 • Πρωταθλήματα κατηγοριών Τένις
 • Πανελλήνιοι και Πανευρωπαϊκοί αγώνες Θαλασσίου Σκι
 • Εκδήλωση για τα 50 Χρόνια του ΠΑΣ Γιάννινα

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων και συντηρήσεων σε πλήθος αθλητικών υποδομών και χώρων, διευκολύνοντας έτσι το έργο των συλλόγων και ομάδων, αλλά και παρέχοντας πρόσβαση στους πολίτες.
Ενδεικτικά αναφέρονται:

 • Συντήρηση των σαράντα (40) γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου Ιωαννιτών στην οποία περιλαμβάνονται:
  -Η κοπή χόρτων
  -Η επισπορά γηπέδων
  -Η αποκατάσταση βλαβών στα συστήματα ύδρευσης των γηπέδων
  -Η αντικατάσταση αναλώσιμων υλικών
  -Η αγορά υλικών συντήρησης
 • Ετήσια διανομή του σπόρου και των λιπασμάτων
 • Έκδοση παραχωρητηρίων χρήσης στις ομάδες

Διοικητική και οικονομική ανασυγκρότηση
Αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα του έργου και των προσπαθειών της περιόδου που πέρασε, παρά το γεγονός ότι είναι το λιγότερο ορατό.
Διότι θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν οι δράσεις και το πλούσιο έργο σε όλους τους τομείς, χωρίς διοικητική ευρυθμία και οικονομική εξυγίανση.

Παρά την πτωτική πορεία που ακολούθησαν όλα τα οικονομικά μεγέθη της αυτοδιοίκησης στην περίοδο που πέρασε, υπήρξε σαφής βελτίωση σε όλα τα μεγέθη και τους οικονομικούς δείκτες, επιτρέποντας τον ασφαλή προγραμματισμό και υλοποίηση του προγραμματισμού μας. Προχωρήσαμε στην αποπληρωμή συσσωρευμένων εκκρεμοτήτων και χρεών του νομικού προσώπου, είτε από χρήσεις προηγουμένων δεκαετιών, είτε από διάφορες δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν.Το αποτέλεσμα είναι η οικονομική ευρωστία του Πνευματικού Κέντρου, η ομαλή ροή πληρωμών και η δυνατότητα προγραμματισμού έργων και παρεμβάσεων.

Η οικονομική ανασυγκρότηση και εξυγίανση του Πνευματικού Κέντρου, έγινε χωρίς να επηρεαστεί η κοινωνική πολιτική μας πολιτική, τόσο στον τομέα των εισιτηρίων, με μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, όσο και στα δίδακτρα των Σχολών.

Αυξήθηκαν οι κατηγορίες των συμπολιτών μας που καταβάλουν μειωμένα δίδακτρα, όπως ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι, ειδικές ευπαθείς ομάδες κλπ. Παράλληλα τακτοποιήθηκαν διοικητικές εκκρεμότητες, έγιναν οι κατατάξεις και τοποθετήσεις του προσωπικού μας, ώστε να αξιοποιούνται τα προσόντα τους και να αποδίδουν στο έργο τους.

Τέλος, ξεκίνησε και ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική αναβάθμιση όλων των τομέων του Πνευματικού Κέντρου και η ηλεκτρονική διασύνδεση των Σχολών και Τμημάτων μας με τις κεντρικές υπηρεσίες και το λογιστήριο. Εδώ πρέπει να σημειωθεί και η αγαστή συνεργασία με το διοικητικό προσωπικό του ΠΚΔΙ, χάρις στις σημαντικές προσπάθειες του οποίου έγινε εφικτή η παραγωγή τόσου έργου και δράσεων.

Συνεργασία με φορείς και συλλόγους
Βασικός στόχος και προτεραιότητα του Πνευματικού Κέντρου την περίοδο αυτή ήταν η συνεργασία και η υποστήριξη των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας. Αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα δημιουργίας και είναι υποχρέωσή μας η στήριξη του έργου τους, είτε με την παραχώρηση χώρων μας, είτε με την τεχνική υποστήριξη, είτε με την συμπαραγωγή εκδηλώσεών τους.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην συνεργασία με φορείς από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο, Σχολεία κλπ) και ιδιαίτερα με το Μουσικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Ενισχύθηκαν οι δράσεις και εκδηλώσεις τους, ενώ με την συνεργασία τους έγινε εφικτή και η παρουσίαση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η ολοκλήρωση της περιόδου βρίσκει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών με αναβαθμισμένο και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο, με ανακαινισμένα και ασφαλή κτήρια, με νέους θεσμούς και υψηλού επιπέδου πρόγραμμα και συνεργασίες.

Παράλληλα είχαμε πλούσια δράση και σημαντική δουλειά, στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού μας έργου, στο σχεδιασμό νέων και προσανατολισμένων θεσμών και στοχευμένων εκδηλώσεων, στην αναβάθμιση των υποδομών μας. Η δουλειά αυτή έγινε συντονισμένα και με μια βασική κατευθυντήρια γραμμή: Τη δημιουργική αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων του Πνευματικού Κέντρου με στόχο την αναβάθμιση της πόλης, την υπεράσπιση της ταυτότητάς της και την ενίσχυση της εικόνας της.

Το Πνευματικό Κέντρο, πλέον δεν είναι ένας στείρος μηχανισμός διεκπεραίωσης εκδηλώσεων.Μεταβλήθηκε σε ένα δυναμικό οργανισμό χάραξης πολιτιστικής πολιτικής και ανάπτυξης με εθνική εμβέλεια. Σε μια πόλη που αλλάζει προσανατολισμό και από τα χρόνια της απομόνωσης, περνά στα χρόνια της μητροπολιτικής λειτουργίας. Ο ρόλος του έγινε πλέον καθοριστικός για τη νέα εποχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη, την εικόνα, την ταυτότητα και την ευημερία της πόλης.

Προγράμματα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Εφαρμόζοντας την πολιτική μας για διάχυση του Πολιτισμού σε κάθε γωνιά του Δήμου, πραγματοποιήσαμε εκτεταμένα προγράμματα εκδηλώσεων, σε όλες τις γειτονιές και τις δημοτικές μας ενότητες. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ταξίδεψαν σε αυλές και πλατείες, για να αποτελέσουν κάθε φορά την αφορμή για μια μεγάλη συνάντηση, μια μεγάλη γιορτή. Ενδεικτική αναφορά παραστάσεων παραγωγών που έχουν φιλοξενηθεί:

Piaf, The show
Πνεύμονες, D. McMillan
Κατερίνα, Αύγουστος Κορτώ
Η Μεγάλη Χίμαιρα, Μ. Καραγάτση
Λίμνη των Κύκνων, Σολίστ Μόσχας
Βορεάδες, Ορέστης Τάτσης
Τα Ραδίκια Ανάποδα, Γιώργος Γαλίτης
Τι ζούμε; Λάμπρος Φισφής
Η νύχτα
Rachel Corrie
12 Ένορκοι

Καρυοθραύστης, Σολιστ Ρωσίας
Καρμενσίτας, Εθνική Λυρική Σκηνή
Όπερα της Βαλίτσας Εθνική Λυρική Σκηνή (Κάρμεν, Τραβιάτα)
Τριήμερο Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο
Αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη
Αφιέρωμα στον Μιχάλη Γκανά
Αφιέρωμα στον Γιάννη Καλπούζο
Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σπέγγο
Αφιέρωμα στον Τίτο Πατρίκιο
Αφιέρωμα στον Χριστόφορο Μηλιώνη κ.α.

Δημήτρης Υφαντής
Νίκος Παπαδιώτης Χαρά Καλπακίδη
Γιώργος Κάκος
Λαϊκή Ορχήστρα ΠΚΔΙ
Φιλαρμονική ΠΚΔΙ
Θέατρο Σκιών Μακρή
Η Γυναίκα της Ζάκυθος, Δ. Σολώμού
Οι Έλληνες, ΔΗΠΕΘΙ
Το τάβλι, ΔΗΠΕΘΙ

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας