«Διαζύγιο» με την θεσμικότητα και την κοινωνία για τη δημοτική αρχή

26/07/22 | Γραφείο Τύπου

Μια ακόμα απόδειξη ότι η δημοτική αρχή έχει χάσει κάθε επαφή με την θεσμικότητα αλλά και την κοινωνία ήρθε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Εκεί, εντελώς αιφνιδιαστικά εισήχθη θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την περικοπή του αριθμού των σχολικών καθαριστριών που θα απασχοληθούν στις σχολικές μονάδες του δήμου για την επόμενη χρονιά.

Για ένα τόσο σημαντικό θέμα η δημοτική αρχή κράτησε στο σκοτάδι τα μέλη της οικονομικής επιτροπής καταθέτοντας την εισήγηση λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση, όταν σύμφωνα και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ήταν σε γνώση του εδώ και καιρό.

Ο στόχος αυτού του σκόπιμου αιφνιδιασμού είναι γνωστός. Να μην έχουν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής τον χρόνο που απαιτείται για να μελετήσουν τις εισηγήσεις ώστε να «γλιτώσει» η δημοτική αρχή την κριτική.

Πέραν όμως των θεσμικών ατοπημάτων στα οποία η Διοίκηση του δήμου παίρνει άνετα το πρώτο βραβείο, υπάρχει και η κοινωνική διάσταση του θέματος.

Πως είναι δυνατόν σε μια χρονιά που τα ολοήμερα σχολεία θα λειτουργούν πλέον μέχρι τις 5.30 το απόγευμα και που οι ανάγκες καθαρισμού των σχολικών μονάδων θα είναι και πάλι αυξημένες, αφού ο covid-19 όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε αλλά καταμεσής του καλοκαιριού δηλώνει δυναμικά παρών η δημοτική αρχή περικόπτει τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών;

Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, το επιχείρημα που ακούστηκε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών στην χθεσινή συνεδρίαση, είναι πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για την μισθοδοσία των καθαριστριών.

Κονδύλια για στρατιές συμβούλων και απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους υπάρχουν όμως και με το παραπάνω για τη δημοτική αρχή.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» καταψήφισε την εισήγηση και καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφασή της, στηρίζοντας όποια μορφή αγώνα αποφασίσουν οι σχολικές καθαρίστριες του δήμου μας.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας