Συνεχίζει τον αντιθεσμικό και αντιδημοκρατικό της κατήφορο η δημοτική αρχή

14/11/23 | Γραφείο Τύπου

Πιστή στα αντισυνταγματικά νομοθετήματα “Θεοδωρικάκου”, τα οποία άλλωστε υποστήριξε με θέρμη, η απερχόμενη δημοτική αρχή έφερε προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής το θέμα της “μελέτης εφαρμογής φωτισμού οδικών τμημάτων περιοχής παρέμβασης της Α ́ Φάσης εγκαταστάσεων (Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών)”.

Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι όπως σε όλες τις συμβάσεις ΣΔΙΤ, ο Δήμος Ιωαννιτών όφειλε να συγκροτήσει μια επιτροπή παρακολούθησης την οποία ουδέποτε σύστησε και στεκόμαστε ιδιαίτερα στο γεγονός της αναρμοδιότητας της οικονομικής επιτροπής στην έγκριση ή μη της πιο πάνω μελέτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα” και μέλος της οικονομικής επιτροπής, Θωμάς Γιωτίτσας, καυτηρίασε το γεγονός, ζητώντας από τον πρόεδρό της την απόσυρση του θέματος και την εισαγωγή του σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, στο όργανο δηλαδή που είναι αρμόδιο, μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των νόμων “Θεοδωρικάκου”. Ζήτησε επίσης τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, αιτήματα τα οποία απορρίφθηκαν χωρίς καμία σοβαρή αιτιολόγηση.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει την αντιδημοκρατική και αντιθεσμική της κατρακύλα ακόμα και στις τελευταίες μέρες της.

Επιβεβαιώνει ότι δεν λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και δείχνει να μην έχει καταλάβει ακόμα το ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας όλων των πρακτικών των οποίων μετήλθε αυτά τα χρόνια, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών.

Πιέζει τις υπηρεσίες να παραλάβουν μελέτες για τις οποίες δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και προσπαθεί να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή η οποία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση που έχει υπογραφεί για το έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας LED.

Η προσπάθειά της αυτή όμως θα πέσει στο κενό.

Επιδιώξαμε με το διάλογο και τις προτάσεις μας να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος, αλλά η στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής μας οδηγεί στην προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατά της απόφασης που έλαβε με τη δοτή πλειοψηφία που έχει στην οικονομική επιτροπή.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας