Δημιουργούμε μέλλον για τα Γιάννενα με δημοκρατική διακυβέρνηση

18/09/23 | Γραφείο Τύπου

Τον πρώτο από τους πέντε βασικούς άξονες του προγράμματός της παρουσίασε σήμερα η “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”.
Πρόκειται για τη δημοκρατική διακυβέρνηση, τα βασικά στοιχεία της οποίας ανέπτυξε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σιαχούλης.
Όπως τόνισε, μετά από μια τετραετία αντισυνταγματικών πειραματισμών, η παράταξη του Θωμά Μπέγκα στοχεύει στο να αποκαταστήσει τη Δημοκρατική λειτουργία στο Δήμο μας, να αναδιοργανώσει τον υπηρεσιακό μηχανισμό και να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία και τα μέσα που διαθέτει για την αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινότητας και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων μας.
Στη συνέχεια επισήμανε μια σειρά δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της “Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα” απέναντι στους δημότες προκείμενου να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω.
Αναλυτικά οι δεσμεύσεις αυτές είναι:
◦ Δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με ουσιαστική διαβούλευση και διάλογο, ώστε να καταστεί και πάλι το κέντρο λήψης των αποφάσεων.
◦ Διαπαραταξιακή εκπροσώπηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων του τόπου στα όργανα και τις επιτροπές.
◦ Εφαρμογή νέου οργανισμού εσωτερικής λειτουργίας που θα ανταποκρίνεται στις νέες αρμοδιότητες και τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου.
◦ Διαφάνεια στη λειτουργία των υπηρεσιών, με αξιοκρατία, σύγχρονη οργάνωση και συνεχή επιμόρφωση, για την καλύτερη δυνατή προσφορά στην κοινωνία και τον Πολίτη.
◦ Ενεργοποίηση του θεσμού των τοπικών δημοψηφισμάτων, ως συμβουλευτικό εργαλείο της διοίκησης.
◦ Εισαγωγή Συστημάτων Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence Tools)και Ανοικτών Δεδομένων στη Διακυβέρνηση.
◦ Δημοτικό Ψηφιακό Παρατηρητήριο(Data Collection), εμπλουτισμένο με δημογραφικά στοιχεία και με δείκτες μέτρησης απόδοσης, για τη συλλογή και την επεξεργασία δεδομένων απόδράσεις κι ενέργειες.
◦ Κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ανακοινώσεων και διαφημίσεων.
◦ Συντήρηση, εξέλιξη, αξιοποίηση υποδομών και δικτύων καθώς και αναβάθμιση των λογισμικών και του εξοπλισμού.
◦ Έξυπνες Στάσεις, έξυπνα σημεία και συστήματα πληροφόρησης των Δημοτών και των επισκεπτών(δρομολόγια, αξιοθέατα, εκδηλώσεις, χώροι αναψυχής, καιρικές συνθήκες),με δυνατότητες WiFi και φόρτισης για κινητές συσκευές και μικρά ηλεκτρικά οχήματα.
◦ Κεντρική διαδικτυακή Πύλη Δημοτών, για την ενιαία επικοινωνία και πληροφόρηση των πολιτών από ένα και μοναδικό σημείο.
◦ Ψηφιακή κάρτα Δημότη, για την αμφίδρομη και γρήγορη σύνδεση με τον Δήμο.
◦ Μετάβαση σε Cloud Υποδομές και ενίσχυση της Κυβερνοασφάλειας, για τον ασφαλή ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου.
◦ Αναγνώριση και παρακολούθηση μέσω συστήματος ΙοΤ των οχημάτων του Δήμου, για εξοικονόμηση πόρων και άμεση επέμβαση σε περίπτωση βλαβών.
◦ Ψηφιοποίηση του φυσικού αρχείου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου.
◦ Χάρτη Έργων, σε πραγματικό χρόνο, ώστε ο πολίτης να έχει πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξή τους και τα προβλήματα.
◦ Έξυπνους Υδρομετρητές για συνεχή καταγραφή καταναλώσεων και βλαβών.
◦ Δημιουργία γραφείου πρακτικής άσκησης με Εποχιακούς Προγραμματιστές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρώπης.
◦ Ίδρυση και στελέχωση γραφείου άμεσης διασύνδεσης με την ΕΕ, για αναζήτηση και διασφάλιση απευθείας χρηματοδοτήσεων.

“Η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα με υποψήφιο δήμαρχο τον Θωμά Μπέγκα, είναι έτοιμη με το πρόγραμμά της να δημιουργήσει μέλλον και στον τομέα της δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε δίπλα μας όλους τους συνδημότες μας, διότι η έννοια της δημοκρατίας είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη συμμετοχή.
Αυτή τη συμμετοχή επιζητούμε κι εμείς, δεσμευόμενοι ότι θα συνεχίσουμε να την επιζητούμε και μετά τις εκλογές, με ένα ανοιχτό δημαρχείο για όλους”, κατέληξε ο κ. Σιαχούλης.
Μαζί του στην παρουσίαση ήταν οι επίσης υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Κωνσταντίνος Κρικώνης και Άγγελος Τσιάνος, τους οποίους ευχαρίστησε προσωπικά ο κ. Μπέγκας.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας