Εγκαινιάστηκε το νέο Κ.Α.Π.Η. στα Καρδαμίτσια

29/03/19 | Γραφείο Τύπου

Το νεότερο μέλος στο δίκτυο των Κ.Α.Π.Η που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ιωαννιτών σε όλη του την έκταση εγκαινίασε σήμερα στα Καρδαμίτσια ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό.

Πρόκειται για το 13ο συνολικά Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων το οποίο λειτουργεί στο Δήμο Ιωαννιτών, υπό την εποπτεία τριμελών συντονιστικών επιτροπών.

Σε αυτά απασχολούνται 15 υπάλληλοι και εξυπηρετούνται περίπου 3.400 μέλη.

Οι υπηρεσίες των κέντρων απευθύνονται σε άντρες και γυναίκες άνω των 60 ετών που κατοικούν στην περιοχή λειτουργίας τους ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση.

Στα ΚΑΠΗ του  Δήμου μας έχουν αναπτυχτεί όλες εκείνες οι δραστηριότητες και δράσεις που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μελών.

«Με χαρά και συγκίνηση παραδίδουμε σήμερα μια ακόμη δομή του ΟΚΠΑΠΑ, αυτή τη φορά για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Θέλω να ξέρετε ότι ο χώρος αυτός είναι δικός σας και είμαι σίγουρος ότι θα τον αγαπάτε και θα τον φροντίζετε. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε μεριμνήσει να λειτουργεί σωστά για τη δική σας εξυπηρέτηση. Γι’ αυτό άλλωστε είμαστε εδώ», τόνισε ο κ. Τσουμάνης ευχαριστώντας τις υπηρεσίες του ΟΚΠΑΠΑ, την Τεχνική Υπηρεσία και όλους όσους εργάστηκαν για τη λειτουργία του νέου ΚΑΠΗ.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ.κ. Μάξιμος, σημείωσε:

«Τα τελευταία χρόνια οι δομές του ΟΚΠΑΠΑ αυξάνονται, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της στις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών. Εύχομαι αυτός ο όμορφος χώρος  να σας χαρίζει φωτεινές μέρες».

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας