Επίσκεψη Θ. Μπέγκα στο εργοτάξιο και καταγγελία των μεθοδεύσεων της δημοτικής αρχής για την κοστοβόρα ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας του δήμου

06/07/21 | Γραφείο Τύπου

Η δημοτική αρχή της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» στόχευσε μεθοδικά στον εκσυγχρονισμό του τομέα καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών, εκπονώντας έναν ολοκληρωμένο σχέδιο για την επιχειρησιακή του αναβάθμιση, με νέα μηχανήματα και απορριμματοφόρα, έχοντας διασφαλισμένες πιστώσεις από ίδιους πόρους αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και ο «Φιλόδημος».

Σήμερα, μετά από δύο χρόνια καθυστέρησης  με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής, το εργοτάξιο του δήμου αρχίζει να παραλαμβάνει τον εξοπλισμό αυτό.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο επικεφαλής της παράταξης, Θωμάς Μπέγκας, και ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης, επισκέφτηκαν το εργοτάξιο προκειμένου να δουν τον μέχρι τώρα παραληφθέντα εξοπλισμό και να ενημερωθούν από τον σημερινό αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Αριστείδη Παππά, για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να τον αξιοποιήσει.

Η παράταξή μας πιστεύει ότι δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για τη δημοτική αρχή προκειμένου να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους τομείς της καθημερινότητας και της καθαριότητας του δήμου.

Έχοντας πλέον στα χέρια της καινούργιο και σύγχρονο εξοπλισμό μπορεί να αξιοποιηθεί πιο αποδοτικά το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας.

Δυστυχώς όμως, τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής της δημοτικής αρχής δεν μας κάνουν να αισιοδοξούμε.

Τρανό παράδειγμα η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία ζητείται η έγκριση της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιώτη της καθαριότητας του δήμου.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ο διαγωνισμός μεθοδεύτηκε να προκηρυχτεί με τέτοιον τρόπο ώστε να καταργηθεί στην ουσία ο ανταγωνισμός προς το συμφέρον του δήμου και των πολιτών, αφού από τους τέσσερις υποψήφιους αναδόχους γίνεται δεκτός μόνο ένας.

Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση, η δημοτική αρχή συνεχίζοντας να βαδίζει στο δρόμο των απευθείας αναθέσεων, ζητά την έγκριση μιας σκανδαλώδους ανάθεσης σε ιδιώτη του καθαρισμού του Πάρκου Πυρσινέλλα, την οποία ονομάζει «ανάθεση καθαριότητας», αλλά επί της ουσίας αφορά το άδειασμα των καλαθιών εντός του πάρκου, μια φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, από τις 8 ως τις 10 το πρωί.

Δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν επιθυμεί να στηρίξει και να αναβαθμίσει τις δικές της υπηρεσίες, ειδικά αυτή της καθαριότητας, την οποία από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου υποβαθμίζει συνειδητά.

Το χειρότερο όμως από όλα είναι πως με τις ενέργειές της στο τέλος επιβαρύνει τους πολίτες με υπερβολικά κόστη στο βωμό μιας ψευδεπίγραφής αναβάθμισης της καθαριότητας του δήμου, την οποία εκ του αποτελέσματος οι πολίτες που δεν έχουν αντιληφτεί.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας