Έτοιμη να δημιουργήσει μέλλον μαζί με την “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα” η Ανατολή

01/10/23 | Γραφείο Τύπου

Έτοιμοι να δημιουργήσουν μέλλον για την Ανατολή, δήλωσαν οι κάτοικοί της, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων με την “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, Θωμάς Μπέγκας, παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξής του με έμφαση στα όσα προβλέπει αυτό για τη Δημοτική τους Ενότητα.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος στάθηκε στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτωβρίου, τονίζοντας πως το αποτέλεσμά της θα κρίνει όχι μόνο ποιος αλλά και το πως θα διοικηθεί ο δήμος μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

“Η αναμέτρηση αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον τόπο, γιατί θα κρίνει το κατά πόσο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς τα πίσω ή θα βαδίσουμε μπροστά.

Και στην παρούσα φάση οι πολίτες έχουν όλα τα δεδομένα για να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Μπορούν να αξιολογήσουν το έργο και της σημερινής δημοτικής αρχής και της δικής μας και να αποφασίσουν πιο είναι το πίσω και πιο το μπροστά”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Οι δημοτικές ενότητες στο επίκεντρο

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη σημασία που έχει για την “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα” και τον ίδιο προσωπικά η ισότιμη μεταχείριση των Δημοτικών Ενοτήτων για τις οποίες σημείωσε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι ο φτωχός συγγενής της δημοτικής αρχής.

“Έχουμε αποδείξει ως διοίκηση πως τα τοπικά συμβούλια είναι οι άμεσοι συνεργάτες για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών μας και στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία τους η οποία αυτή τη δημοτική περίοδο ήταν εντελώς απαξιωμένη.

Μετά από τέσσερα χρόνια εγκατάλειψης, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε καθημερινά σε κάθε γωνιά του Δήμου, δεσμευόμαστε για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα βελτιώσουν δραστικά την καθημερινότητα των πολιτών και θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία, με στόχο να δημιουργήσουμε μαζί μέλλον για τα Γιάννενα.

Τον παραπάνω στόχο, που αποτελεί κύρια δέσμευση της παράταξής μας, θα τον πετύχουμε με το  πρόγραμμά μας στο οποίο υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο για τις δημοτικές κοινότητες, κάτι που αποτυπώνει στην πράξη τη σημασία που δίνουμε στο ρόλο που πρέπει να παίξουν αυτές την επόμενη δημοτική περίοδο στη διοίκηση του δήμου.

Η δέσμευσή μας αυτή γίνεται πιο ισχυρή με την υπόσχεση της υλοποίησης των ξεχωριστών προϋπολογισμών ανά ενότητα και κοινότητα”, τόνισε ο κ. Μπέγκας.

 

Οι παρεμβάσεις για την Ανατολή

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέπτυξε τις βασικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της “Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα” για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής και οι οποίες είναι οι εξής:

◦ Εναρμόνιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με τα νέα δεδομένα και προώθηση των προβλεπόμενων στη Δημοτική ενότητα πολεοδομήσεων και επεκτάσεων, για την ορθολογική αντιμετώπιση των αναγκών και των οικιστικών πιέσεων.

◦ Δημιουργία Εκθεσιακού Κέντρου στην περιοχή Μπάφρας – Νεοκαισάρειας.

◦ Προγραμματισμός και δρομολόγηση έργων κατασκευής: κολυμβητηρίου στη θέση Μπογιανή Ανατολής, ανακατασκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου Ανατολής, αθλητικού κέντρου Μπάφρας – Νεοκαισάρειας, κλειστού γυμναστηρίου στο 1ο Γυμνάσιο και μικρών αθλητικών πυρήνων στις γειτονιές, σε προβλεπόμενα από το σχέδιο οικόπεδα.

◦ Χωροθέτηση και κατασκευή χώρων στάθμευσης στην Ανατολή.

◦ Ανάπλαση – διαμόρφωση οδού Παμβώτιδας.

◦ Προγραμματισμός από τον ΟΚΠΑΠΑ ίδρυσης και λειτουργίας νέων παιδικών σταθμών, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

◦ Δημιουργία Βιβλιοθήκης και ειδικού χώρου φύλαξης και παρουσίασης του αρχείου της κοινότητας Ανατολής.

◦ Προώθηση μελετών και έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και την ανάπλαση των στραγγιστικών τάφρων.

◦ Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις οδούς Ιωνίας, Μυλωνά και σε άλλους δρόμους στα Μιχαλιτσιώτικα και προγραμματισμός επέκτασης των δικτύων αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων σε όλη τη Δημοτική ενότητα.

◦ Μετεγκατάσταση του Νεκροταφείου Ανατολής στην προβλεπόμενη από τον σχεδιασμό θέση.

◦ Συνέχιση του προγράμματος κατασκευής των υποδομών στις νέες επεκτάσεις, με έμφαση στους

κοινόχρηστους/κοινωφελείς χώρους και τα δίκτυα.

◦ Συντήρηση, διαμόρφωση, ανάπλαση των υφιστάμενων υποδομών (πλατείες, πεζοδρόμια, δρόμοι, σήμανση, φωτισμός, δίκτυα).

 

Μήνυμα νίκης

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μπέγκας ανέφερε ότι “η θετική ενέργεια που εκπέμπεται από την κοινωνία προς την παράταξη και η αποδοχή του ψηφοδελτίου από τους συμπολίτες, μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία”.

Πρόσθεσε δε ότι στις ημέρες που απομένουν θα συνεχιστούν οι επαφές με την κοινωνία με στόχο να γίνει συμμέτοχη στην προσπάθεια της “Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα” να δημιουργήσει το μέλλον που αξίζει στο δήμο μας.

“Είμαι σίγουρος ότι με τον αγώνα όλων μας και την στήριξη της κοινωνίας, την Κυριακή των εκλογών θα είμαστε νικητές”, κατέληξε ο κ Μπέγκας.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας