Φοβική απέναντι στο διάλογο η δημοτική αρχή, «κρύβεται» από τις ευθύνες της

22/02/22 | Γραφείο Τύπου

Δύο σημαντικοί διαγωνισμοί υπηρεσιών για το δήμο μας διενεργήθηκαν κατά την περίοδο διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής. Ο ένας αφορούσε την αποκομιδή των απορριμμάτων, στον οποίο ήταν και διενεργούσα αρχή. Ο άλλος αυτός των λαμπτήρων led στον οποίο ήταν θεατής.

Η υπέρμαχη της διασφάλισης του ανταγωνισμού για το συμφέρον των πολιτών δημοτική αρχή, κατάφερε και στους δύο να «μηδενίσει» τον ανταγωνισμό, αφού έλαβε μόνο μία προσφορά για καθέναν με σχεδόν μηδενική έκπτωση. Έτσι, έχει ήδη φορτώσει στις πλάτες των πολιτών δυσβάστακτα κόστη, αφού το αποτέλεσμα των διαγωνισμών όχι μόνο δεν αποφέρει κανένα όφελος στις τσέπες τους, αλλά τους επιβαρύνει κιόλας.

Την ίδια ώρα η ανικανότητά της εκθέτει τον τόπο μας πια και σε πανελλήνιο επίπεδο (επιστολή της ΕΣΑΜΕΑ για το Σχολείο Αναπήρων Παιδιών).

Αυτά κι άλλα πολλά σημαντικά ζητήματα επικαιρότητας επιθυμούσε η παράταξή μας να τεθούν ενώπιων του κυριάρχου οργάνου του δήμου μας, γιατί για εμάς πρωτίστως η δημοκρατία λειτουργεί μέσα από το διάλογο που εκτυλίσσεται στα δημοκρατικά εκλεγμένα συλλογικά όργανα.

Η δημοτική αρχή όμως θέλοντας να κρυφτεί, αποφάσισε να συγκαλέσει συνεδρίαση για το πρωί της Δευτέρας, με «δια περιφοράς» διαδικασία για να αποφύγει τη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης.

Το επιχείρημα της ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι επί το πλείστον γραφειοκρατικά είναι έωλο καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει και η ίδια, υπάρχουν μια σειρά σημαντικών και επίκαιρων θεμάτων- ορισμένα μόνο από τα οποία θίξαμε πιο πάνω- που απασχολούν το δήμο μας και θα μπορούσαν να τεθούν στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Με την επιλογή της όμως να μην συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιου ούτε καν μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» το ζήτησε με επιστολή της στον πρόεδρο του Σώματος, ο οποίος ειρήσθω εν παρωδώ αλληλογράφησε προσχηματικά με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, στερεί το δικαίωμα αυτό από τις παρατάξεις.

Για μια ακόμα φορά η «αλλεργία» και η φοβία της δημοτικής αρχής στο διάλογο κάνει την εμφάνισή της.

Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή «κρύβεται» από τις ευθύνες της.

Εμείς δεν θα την ακολουθήσουμε στον κατηφορικό δρόμο που έχει πάρει και σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα απέχουμε από τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Υ.Γ.

Τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για τον οποίο στις γνωστές επικοινωνιακές υπερβολές της θριαμβολογεί κάνοντας λόγο για «εξυγίανση των οικονομικών του δήμου»(!), δεν θα μπορέσει βέβαια να την αποφύγει, όσα νομοθετήματα κι αν πέρασε ο Θεοδωρικάκος και οι συν αυτώ.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας