Η δημοτική αρχή δικαιώνει τις καταγγελίες μας για φάμπρικα αναθέσεων στην αποκομιδή απορριμμάτων

10/05/21 | Γραφείο Τύπου

Χρειάστηκε κάτι λιγότερο από ένας μήνας, μέχρι να επαληθευτούν στο ακέραιο τα όσα υποστήριζε η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ιωαννιτών που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου αναφορικά με τους δυσμενείς για τους πολίτες των Ιωαννίνων όρους με τους οποίους η δημοτική αρχή αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Επισημαίναμε τότε, ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες των δημοτών ένα πρόσθετο ετήσιο κόστος της τάξης των 900.000 ευρώ στο βωμό των «καθαρών λύσεων», όπως εκείνη τις αντιλαμβάνεται, για τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, φροντίζοντας ωστόσο στο ενδιάμεσο να δημιουργηθεί ένα κενό ενός περίπου χρόνου μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την υπογραφή της σύμβασης, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μοιραία μια φάμπρικα ενδιάμεσων αναθέσεων.

Αυτό ακριβώς άρχισε να γίνεται από σήμερα, αφού με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή έρχεται να προσθέσει μια ακόμα, πέμπτη κατά σειρά, ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων για άλλους δύο μήνες χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία, η οποία θα διασφάλιζε τον ανταγωνισμό και προφανώς μια πιο συμφέρουσα τιμή ανά τόνο για το δήμο.

Την ίδια ώρα, τεχνηέντως η δημοτική αρχή φροντίζει να αποδυναμώνει τη διεύθυνση καθαριότητας, μεταθέτοντας συνεχώς χρονικά τις προμήθειες του απαραίτητου εξοπλισμού για την ενίσχυσή της.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής καταψηφίζοντας την εισήγηση στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας