Η καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού στερεί χρήματα από την τοπική οικονομία

22/01/21 | Γραφείο Τύπου

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει ο Δήμος Ιωαννιτών με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής, η οποία ενώ πλησιάζει το τέλος του Ιανουαρίου δεν έχει φέρει ακόμα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο τον προϋπολογισμό του 2021, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία του δήμου.

Για πρώτη φορά το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει τις επιχορηγήσεις του ΟΚΠΑΠΑ, της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Ενημέρωσης Ιωαννίνων και του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας για το 2021, πρωθύστερα από την έγκριση του προϋπολογισμού.

Η παράταξή μας, ψήφισε θετικά και τις για τις τρεις επιχορηγήσεις, οι οποίες είναι προαπαιτούμενο μεταξύ άλλων και για την καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, δεν μπορεί όμως να μην καταγγείλει για μια ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή (δεν) ασχολείται με τα σημαντικά θέματα του δήμου.

Μπορεί η καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού που ήρθε προς έγκριση στην οικονομική επιτροπή μόλις σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι στο δημοτικό συμβούλιο θα φτάσει το νωρίτερο στα μέσα Φεβρουαρίου, να μην παραβαίνει το νόμο, αναλογίστηκε όμως κανείς στη δημοτική αρχή τι σημαίνει ο μεγαλύτερος δήμος της Ηπείρου να βρίσκεται επί δύο μήνες χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό;

Ως γνωστόν, η έγκριση του προϋπολογισμού είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση οποιασδήποτε οικονομικής υποχρέωσης του δήμου προς τρίτους, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των όλων των υπηρεσιών του.

Σε μια περίοδο όπου η τοπική οικονομία στενάζει λόγω των συνεπειών που έχει επιφέρει η καραντίνα στις επιχειρήσεις, ο δήμος Ιωαννιτών στερεί χρήματα που έχει υποχρέωση να καταβάλει σε πολίτες και επιχειρήσεις που συνεργάζονται με αυτόν, ενώ ταυτόχρονα αδυνατεί να στηρίξει ουσιαστικά την τοπική οικονομία με τη δημοπράτηση νέων έργων.

Κατά τα λοιπά, πιστή στο δόγμα της επικοινωνίας, η δημοτική αρχή δια μέσου του δημάρχου εκδίδει ανακοινώσεις – ευχολόγια για την ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας, μένοντας μόνο σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να μιλά, αντί να πράττει.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας