Καθαρή νίκη στις 26 του Μάη

18/04/19 | Γραφείο Τύπου

Καθαρή νίκη στις 26 του Μάη

Μήνυμα για “καθαρή νίκη στις 26 του Μάη” έστειλε ο Θωμάς Μπέγκας και πλήθος κόσμου που συμμετείχαν σε μια εντυπωσιακή ανοιχτή συγκέντρωση για τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ” . Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών, “το ψηφοδέλτιο της νίκης”, όπως το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος.

“Είμαστε ένας Δήμος.  Έχουμε ένα μέλλον. Έχουμε μία επιλογή: τη νίκη, την καθαρή νίκη, στις 26 του Μάη”, ήταν η χαρακτηριστική φράση με την οποία έκλεισε την ομιλία του ο Θωμάς Μπέγκας, μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα.  Προέτρεψε τους συγκεντρωμένους, “πάμε όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα για τη νέα νίκη” και ευχήθηκε “καλό και έντιμο αγώνα” για όλους τους υποψήφιους, όλων των παρατάξεων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, ξεκίνησε την ομιλία του εμφανώς συγκινημένος από την δυνατή “ψήφο εμπιστοσύνης” των συνδημοτών του  λέγοντας “ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου,  γι’ αυτή την αγάπη, γι’ αυτή την τιμή που μου κάνετε, να στηρίζετε, με τόσο πάθος, το ψηφοδέλτιό μας κι εμένα σαν Δήμαρχό σας. Απόψε νιώθω περηφάνεια, σιγουριά και μια απέραντη ευγνωμοσύνη”.

«Εγκαινιάζουμε τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

«Απόψε, δεν εγκαινιάζουμε μόνο ένα εκλογικό κέντρο. Εγκαινιάζουμε τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, που χτίζονται με τόλμη, με αποφάσεις, με σχέδιο, με όραμα, με έργο», είπε ο Θωμάς Μπέγκας,

Μίλησε για σχέδιο κι όχι για προεκλογικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας πως «το δικό μας πρόγραμμα δεν είναι ΘΑ και σκόρπιες ιδέες. Το πρόγραμμα μας είναι το σχέδιο που ήδη υλοποιούμε, γιατί με την Δημοτική μας Αρχή, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!».

«Τα χρόνια πέρασαν γρήγορα. Και είναι, πράγματι, δύσκολο να το πιστέψουμε πόσα πολλά πετύχαμε», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων  σε μια απολογιστική  αλλά και προγραμματική ομιλία. Η ομιλία του ήταν δομημένη πάνω σε τρεις χρονολογίες: στο 2014 και στο τι παρέλαβε ως νέος Δήμαρχος, στο 2019 και στο τι υλοποίησε η Δημοτική του Αρχή, στο 2023 και στο τι σχεδιάζει στην επόμενη θητεία του για τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές του Δημάρχου ανά τομέα δράσεις του Δήμου:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

Το 2014 πήραμε την απόφαση, να φέρουμε στο κέντρο της πολιτικής μας, τον κοινωνικό τομέα.

Το 2019 επενδύσαμε στην κοινωνία πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ και διατηρήσαμε την κοινωνική συνοχή.

Το 2023, το Σχέδιό μας είναι, να έχουμε κάνει τα ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ μια κοινωνία χαρούμενων ανθρώπων.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που ξόδευε πολλά για ένα πολιτισμό που αφορούσε λίγους.

Το 2019, είμαστε περήφανοι, γιατί προσφέραμε πολιτισμό για όλους, παντού. Παρέχουμε καλλιτεχνική παιδεία σε περισσότερους από τρεις χιλιάδες νέες και νέους.  Δημιουργήσαμε δεκατέσσερις νέους χώρους πολιτισμού. Πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να έχουμε κάνει τα Νέα Γιάννενα πρωτεύουσα πολιτισμού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

Το 2014, αποφασίσαμε να εξυγιάνουμε ολοκληρωτικά το Δήμο μας

Το 2019, έχουμε ξεπληρώσει είκοσι εκατομμύρια παλιά χρέη και δάνεια κι επιστρέψαμε στην κοινωνία οχτώ εκατομμύρια πλεόνασμα. Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη έως και 30%. Συνδιαμορφώνουμε τον προϋπολογισμό με τους δημότες. Νοικοκυρέψαμε το Δήμο. Καταργήσαμε κάθε σπατάλη. Αυτός είναι ο λόγος που αναδειχθήκαμε πρώτος δήμος στη χώρα σε θέματα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα τον πιο εύρωστο δήμο στην Ελλάδα.

ΕΡΓΑ:

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που είχε ξοδέψει τέσσερα ΕΣΠΑ και δεν είχε δρόμους.

Το 2019, με χρήματα του δήμου, μέτρο-μέτρο, γειτονιά-γειτονιά κατασκευάσαμε και συντηρήσαμε περισσότερα από σαράντα χιλιόμετρα ασφάλτου, επενδύοντας πάνω από 24 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να έχουμε κάνει τα Νέα Γιάννενα μια πόλη άνετης και ασφαλούς μετακίνησης για όλους.

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο με παραμελημένα πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους.

Το 2019, έχουμε υλοποιήσει και υλοποιούμε πάνω από έξι χιλιόμετρα πεζοδρομίων, δεκατρία πάρκα και πλατείες, τριάντα τρεις παιδικές χαρές, χώρους άθλησης και κρίσιμους δημόσιους χώρους.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα την ιδανική πόλη για να ζεις.

ΔΕΥΑΙ:

Το 2014, παραλάβαμε ένα τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης σε πλήρη αποδιοργάνωση.

Το 2019, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε το μεγαλύτερο έργο ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος στη Χώρα. Επενδύουμε πενήντα εκατομμύρια σε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και της λίμνης.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα μια πόλη όπου όλοι θα έχουν άριστο και φθηνό νερό. Ολοκληρωμένα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.  Και θα ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που ήταν ακόμα η τουριστική παραμεθόριος της χώρας.

Το 2019, κινητοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, αναπτύσσοντας το αεροδρόμιο και προωθώντας την ομορφιά του τόπου μας, έχουμε κάνει τα Γιάννενα έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Αυτό σημαίνει επενδύσεις, εισόδημα και δουλειές για όλους.

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα κορυφαία τουριστική επιλογή για Έλληνες και ξένους.

ΕΣΠΑ:

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που δεν είχε πια ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Είχαμε στα χέρια μας, μόνο τα χρήματα των δημοτών και κάποιες μικρές πηγές ακόμα.

Το 2019, έχουμε εκτελέσει κι εκτελούμε ένα τεράστιο τεχνικό έργο, ύψους πάνω από τριάντα εκατομμύρια ευρώ δικά μας χρήματα. Το πιο σπουδαίο, όμως, είναι ότι έχουμε εξασφαλίσει με ώριμες μελέτες πάνω από εκατόν είκοσι εκατομμύρια ευρώ, από το νέο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, έχοντας μειώσει το κόστος των μελετών στο ένα πέμπτο.

Γιατί έτσι κάνουμε έργα εμείς. Γιατί έτσι αλλάζουμε προς το καλύτερο, τις ζωές των ανθρώπων. Γιατί εμείς, έχουμε κάνει πράξη όσα υπόσχονται οι άλλοι Συνδυασμοί σαν Πρόγραμμα.

Γιατί έτσι διοικήσαμε. Αυτοί είμαστε! Γι’ αυτό η νίκη είναι βέβαιη!

Το 2023, το σχέδιό μας είναι, να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα μια πρωτεύουσα που θα κυριαρχεί από το Αντίρριο ως την καρδιά της Ευρώπης.

Η αλήθεια του έργου δεν αντικρούεται

Για την «αλήθεια του έργου» αυτής της Δημοτικής Αρχής που δεν μπορεί να αντικρούσει κανείς, μίλησε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» ο Δήμαρχος Ιωνννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Κι όπως είπε : «Αυτές τις αλήθειες, δεν μπορεί να τις αντικρούσει κανείς.

Κανείς δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο, και να υπόσχεται ότι θα σώσει τη λίμνη, που, ήδη, εμείς τη σώζουμε.

Κανείς και καμιά, δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο, χωρίς να μας εξηγεί, πού πήγαν τα χρήματα από τέσσερα ΕΣΠΑ;

Πού πήγαν οι εισφορές των δημοτών για το Σχέδιο Πόλης; Και μιλάω για χρήματα που έδωσαν οι δημότες από το υστέρημά τους. Κι ούτε δρόμους είδαν ούτε υποδομές.

Ήρθε η δική μας Δημοτική Αρχή, ήρθαμε εμείς, για να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία, που βασανίζει την πόλη, σχεδόν, τριάντα χρόνια».

Μάλιστα ο Θωμάς Μπέγκας ήταν ιδιαίτερα υπαινικτικός όταν είπε πως «Κάποιοι, ανακαλύπτουν τα Γιάννενα, για πρώτη φορά. Μιλούν σα να προήρθαν από παρθενογέννηση. Σα να μην είχαν ποτέ θέση ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση.

Κάποιοι, φθάνουν στο σημείο να υπόσχονται, συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις, «έξυπνο Δήμο», σχέδια για τη λίμνη, κοινωνικά προγράμματα».

Γι’ αυτό και θέλησε να … «φρεσκάρει τη μνήμη» όσων κάνουν πως ξεχνούν λέγοντας:

«Είμαστε εμείς, που καταρτίζουμε, για πρώτη φορά στην ιστορία, συμμετοχικό προϋπολογισμό, καθιστώντας τους πολίτες συμμέτοχους στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Δήμου.

Είμαστε εμείς, που έχουμε διασφαλίσει τους πόρους, για να κάνουμε πράξη την «έξυπνη πόλη».

Είμαστε εμείς, που έχουμε ώριμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να αναπλάσουμε όλη την παραλίμνια ζώνη ως το Πέραμα, να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο κέντρο για το παιδί στο παλιό Άσυλο Ανιάτων, ένα ανοιχτό πάρκο άθλησης και πολιτισμού δίπλα στη λίμνη, μια εμβληματική κεντρική πλατεία, αντάξια του μεγέθους της πόλης.

Είμαστε εμείς, που βραβευτήκαμε και γίναμε πρότυπο για την εισαγωγή της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, στην εξυπηρέτηση των δημοτών στις συναλλαγές τους με το Δήμο.

Είμαστε εμείς, που –κάναμε ακόμα και τα αυτονόητα που όμως ποτέ δεν γίνονταν – όπως το να βάλουμε τέλος στις ουρές, για μια πληρωμή λογαριασμού νερού.

Είμαστε εμείς, η Δημοτική Αρχή, που κατόρθωσε να ανακηρυχθεί ο Δήμος Ιωαννιτών, Πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, προσπερνώντας την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα κι όλους τους Αστικούς Δήμους της Χώρας».

Το μέλλον συμβαίνει ΤΩΡΑ

 

Το πρόγραμμα της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» για την επόμενη θητεία, «δεν είναι ΘΑ και σκόρπιες ιδέες», όπως είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας, γιατί το πρόγραμμα είναι «το σχέδιο που ήδη υλοποιούμε», όπως σημείωσε, γι’ αυτό και «με τη Δημοτική μας Αρχή, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!».

Κι αναφερόμενος πάλι στα τρία χρονικά ορόσημα που κυριαρχούν στην ομιλία του, ο Θωμάς Μπέγκας, είπε:

Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο κουρασμένο και χωρίς ποιότητα στην καθημερινότητα.

Το 2019, μετά από διάλογο με την κοινωνία, είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα.

Με έργα ώριμα, μελετημένα, σχεδιασμένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Έργα που θα αλλάξουν «το χάρτη» του Δήμου και τη φυσιογνωμία της πόλης.

Αναπτυξιακές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση του τόπου μας

Έργα που  αποτυπώνουν το όραμα μας για το μέλλον μιας βιώσιμης, ελκυστικής, ανοιχτής και λειτουργικής ευρωπαϊκής  πόλης.

Ενός σύγχρονου ισχυρού μητροπολιτικού Δήμου, με ενεργειακή, περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Το 2023, τα Νέα Γιάννενα θα είναι ένας Δήμος όπου μια ανώτερη ποιότητα ζωής θα είναι δικαίωμα για όλους.

Ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του δίνοντας το σύνθημα για «καθαρή νίκη στις 26 του Μάη» και ακολούθως παρουσίασε ανεβάζοντας στην εξέδρα έναν έναν του υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλου όλων των Δημοτικών Ενοτήτων

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

 

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 

 1. ΑΡΛΕΤΟΣ ΗΛΙΑΣ – Ελεύθερος επαγγελματίας ,ηλεκτρολόγος μηχανικός αυτοκινήτων

Εντεταλμένος Σύμβουλος διαχείρισης του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου

Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

 

 1. ΚΑΤΗΡΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανκύκλωσης Συντήρησης και λειτουργίας παιδικών χαρών

 1. ΛΑΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Συνταξιούχος εργοδηγος  ιδιωτικού τομέα

Πρώην πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ανατολής

 1. ΛΑΟΣΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Ελεύθερος Επαγγελματίας Πρόεδρος Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων
 1. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Ιδιωτική υπάλληλος
 1. ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ – συνταξιούχος ξενοδοχουπάλληλος

 

 1. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ – Βοηθός Βρεφονοπιοκόμος Ειδικής Αγωγής στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Η Μέριμνα»
 1. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ – Επιχειρηματίας

Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Ι.

Α’ Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Τμήματος Εξαγωγών του Επιμελητήριου Ιωαννίνων.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

1.ΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  – Δικηγόρος υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας

πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος, του Δήμου Ζαγορίου

 2.ΑΛΑΝΤΑΣΗ ΕΣΣΑΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – Νοσηλευτής

Γεννήθηκε στη Γάζα της Παλαιστίνης σπούδασε και ζει στην Ήπειρο

 1. ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – Έμπορος

Πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων.

 1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ – Εκπαιδευτικός

Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων.

 1. ΓΗΤΑΣ ΜΙΛΤΟΣ – Δημοσιογράφος, ποιητής

Με διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνής λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έντονη κοινωνική & εθελοντική δράση

6.ΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ) – Ιστορικός

Εντεταλμένη Σύμβουλος Κληροδοτημάτων.

 1. 7. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ ΘΩΜΑΣ – Οικονομολόγος Αντιδήμαρχος Οικονομικών
 2. ΓΚΟΓΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ –Ηθοποιός Σκηνοθέτης Καλλιτεχνικός διευθυντής του Politheatro | performing arts με σημαντική προσφορά στον πολιτισμό και το θέατρο της πόλης των Ιωαννίνων.
 3. ΓΟΡΓΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Ηλεκτρονικός Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων
 1. ΔΗΜΟΛΕΝΗ Βασιλική (Κική) – Φιλόλογος –Φροντιστής-Συγγραφέας

Με είκοσι χρόνια στο φροντιστηριακό χώρο ως καθηγήτρια φιλολογικών μαθημάτων. Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 12ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων

 1. ΔΟΒΑΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ- Συνταξιούχος έμπορος
  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος λαϊκών αγορών και νεκροταφείων
 1. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Επιχειρηματίας

Για δεύτερη συνεχόμενη θητεία  αντιπρόεδρος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου και αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας Νεοκαισάρειας

 1. ΖΟΥΜΠΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Διδάκτωρ Νοσηλευτικής –Εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και προπονητής μπάσκετ

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών και Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Ηπείρου

Γραμματέας νομαρχιακής Επιτροπής Πασοκ Ιωαννίνων,

Γραμματέας δημοκρατικής Συμπαράταξης Ηπείρου.

 1. ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ – ελεύθερος επαγγελματίας
 1. ΚΟΛΙΟΣ ΘΩΜΑΣ – επαγγελματίας Διερμηνέας & Μεταφραστής

Γεννήθηκε στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου και το 1998 ήρθε στα Γιάννενα

Αριστούχος Απόφοιτος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Ενεργό μέλος σε εθελοντικές δράσεις σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

 1. ΛΙΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός

Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας του Δήμου Ιωαννιτών.

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Ιατρός Χειρούργος Ορθοπαιδικός στην Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα.

Ενεργό μέλος του Κολυμβητικού Ομίλου Ιωαννίνων, στην ιατρική επίβλεψη για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων κολύμβησης, υπεύθυνος ιατρός αγώνων τοπικών πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου.

 1. ΜΑΡΚΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ – Ιατρός Νευρολόγος, Επιμελήτρια Α της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής και Διδάκτορας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Προσφέρει εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες σε δομές υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες και τα τελευταία 2 έτη είναι ιατρός της ΕΛΕΠΑΠ.

 1. ΜΑΣΤΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Γενικός διευθυντής της εταιρίας «Ασφαλιστικά γραφεία Μάστακα»

Ασχολείται ενεργά με τα διοικητικά του γιαννιώτικου μπάσκετ και ειδικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC, τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της πόλης. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας του Zagori Mountain Running.

 1. ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Υπαίθρου Πρωτογενούς Τομέα & Προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.

 1. ΜΠΑΚΟΛΑ ΝΤΙΝΑ – πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. 

Αντιπρόεδρος του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας και Εντεταλμένη Σύμβουλος µε αρμοδιότητες την προετοιμασία και υλοποίηση, Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για το Δήμο Ιωαννιτών  .

22.ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ – Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ και εκπρόσωπος τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής.

 1. ΜΠΡΕΧΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – Υπάλληλος ΔΕΗ

Γενικός γραμματέας της Πέμπτης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου-Κέρκυρας-Παξών.

Εντεταλμένος Σύμβουλος μέριμνας αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Υπεύθυνος για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων Ιωαννίνων

 1. ΝΟΥΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – Ιατρός Χειρούργος-Διευθυντής ΕΣΥ στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος ΔΣ Νοσοκομείου Χατζηκώστα Αποτελώ Εκλεγμένο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, καθώς και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (παράρτημα Ιωαννίνων).

 1. ΟΙΚΟΝΟΜΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Γυμναστής – Προπονητής

Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ΚΟΣΜΗΡΑΣ.

 1. ΠΑΛΑΣΚΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ –Ιδιωτική υπάλληλος στη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ
 2. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ) – Αθλήτρια και εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών-Θεραπεύτρια εναλλακτικής ιατρικής
 3. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑΠΟΛΕΩΝ- Κοινωνιολόγος επιστημονικός υπεύθυνος της Κοιν.Σ.Επ. – Ζωή Χωρίς Καπνό η οποία δραστηριοποιείται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάρτησης από προϊόντα καπνού.
 1. ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Πολιτικός Μηχανικός

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – Ιδιωτική υπάλληλος
 2. ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – επιθεωρητής πωλήσεων, απόφοιτος Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παμβώτιδας και Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ανατολικής

 1. ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Ιδιοκτήτης εταιρίας εξειδικευμένης στον τομέα της Ιατρικής τεχνογνωσίας-Οξυγονοθεραπείας

 

 1. ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Αστυνομικός , Πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου ΑΟ Νεοχωροπουλο

34.ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

Πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος

 1. ΣΙΑΚΑ ΜΑΡΙΑ – συνταξιούχος Ολυμπιακής Αεροπορίας

Διετέλεσε προϊσταμένη στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων και στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

 1. ΣΙΜΟΥ- ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) – καθηγήτρια Ισπανικής Φιλολογίας.

Σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών.

 1. ΣΙΝΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Δάσκαλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων

Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ιωαννίνων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

 1. ΣΙΟΝΤΗ ΕΛΕΝΗ – Αρχιτέκτονας Μηχανικός με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική τοπίου και τον αστικό σχεδιασμό.

Μεταπτυχιακές σπουδές στο  Πολυτεχνείο της Βαρκελώνης

 1. ΣΜΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- Αρχιτέκτων Μηχανικός, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Διευθύνει ή συμμετέχει σε Επιστημονικές Επιτροπές για την διαχείριση μεγάλων αναστηλωτικών έργων σε σπουδαία μνημεία, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης και το Γεφύρι της Πλάκας

 1. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ- ΒΑΦΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΠΟΠΗ) – Ραδιοφωνική παραγωγός , Ασφαλιστική σύμβουλος

Πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας γυναικών Χ.Ε.Ν Ιωαννίνων σε θέματα που αφορούν τη γυναίκα, το παιδί και ευπαθείς ομάδες,  Μέλος της  Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ιωαννιτών.

 1. ΤΣΙΓΚΙΣΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Ελεύθερος επαγγελματίας

Διετέλεσε μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και Πρόεδρος του 5ου Συνοικιακού Συμβουλίου

 1. ΤΣΙΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) Δικηγόρος

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Προέδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών.

 1. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ – Ιατρός Χειρουργός Ουρολόγος, Διευθυντής του ΕΣΥ στην Ουρολογική Κλινική του

Πρόεδρος του «Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής» (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου Ιωαννιτών.

Διετέλεσε Νομάρχης Πρέβεζας

 1. ΦΡΟΥΝΤΖΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ) – Αστυνομικός

 Για 28 έτη υπηρετεί σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες, υπηρετώντας τον πολίτη

 1. ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – Μουσικός

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

 

 1. ΛΩΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Απόφοιτη Νοσηλευτικής από το Κολωνιάτι
 1. ΝΑΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Συνταξιούχος τραπεζικός από την Πεδινή

Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών

Πρώην Δήμαρχος Δήμου Μπιζανίου

 1. ΤΖΙΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ – Ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης από το Ασβεστοχώρι

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

 1. ΓΚΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ελεύθερος επαγγελματίας

Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

 1. ΒΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Δικηγόρος

Αντιδήμαρχος Χωροταξικού σχεδιασμού και Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών.

 1. ΛΙΣΓΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Ελεύθερος επαγγελματίας ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης
 1. ΜΠΕΓΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – Υπάλληλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ενεργό μέλος στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Κουτσελιού,στον οποίο διετέλεσε Πρόεδρος

 1. ΝΤΑΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Γεωπόνος στόν Πτην. Συνεταιρισμό ΠΙΝΔΟΣ

Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Συνεταιριστικών Οργανώσεων Νομού Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις.

Διετέλεσε Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δροσοχωρίου

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

 1. ΓΚΟΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Μηχανολόγος Μηχανικός Προϊστάμενος τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών (Μηχανολογικό).

Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

 1. ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Ομοσπονδιακός Προπονητής Άρσης Βαρών Προπονητής ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων

Διετέλεσε Πρόεδρος Τοπικού Διαμερίσματος Αμφιθέας Ιωαννίνων και  Προϊστάμενος αγωνιστικού τομέα στην Άρση Βαρών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004.


 • Egkainia Dhmarxos


 • Egkainia Eklogiko


 • Egkainia Kosmos


 • Egkainia Omilia


 • Egkainia Omilia 2


 • Egkainia Omilia 3


 • Egkainia Psila


 • Egkainia Ypopsifioi

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας