Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

16/11/20 | Γραφείο Τύπου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Ενός αγώνα ενάντια στο ολοκληρωτικό καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα, γι’ αυτό νοιώθω την ανάγκη πάνω και πρώτα από όλα να εκφράσω την ευχή «ποτέ πια φασισμός στη χώρα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτατορία πολλοί Έλληνες αντιστάθηκαν για να επανέλθει η δημοκρατία στον τόπο μας.

Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, η Ευρώπη βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και δυστυχώς σε τέτοιες περιόδους «ανδρώνονται» ακραίες αντιλήψεις.

Άρα ένα από τα πιο σημαντικά που πρέπει να σκεφτούμε αυτή την περίοδο, όλες οι κοινωνίες, είναι ότι πρέπει να σκύψουμε με ηρεμία και σύνεση στα προβλήματα των καιρών και να δώσουμε διεξόδους στην κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά.

Πιστεύω ότι η πλειοψηφία αυτών που τιμούν και σέβονται την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν θεωρούν ότι ο σεβασμός, η μνήμη και η τιμή εξαντλείται σε μια πορεία το έτος 2020.

Στη βάση αυτή πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε καμία αστυνομική απαγόρευση για να επιλέξουμε στάση.

Η δημοκρατία διαθέτει πολλές εναλλακτικές για να εκφραστεί η άποψη όλων μας, αλλά και για να αποδοθεί η τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για να τη διατηρήσουν ζωντανή.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας