Ούτε ένα ευρώ ελάφρυνση για τους πληττόμενους συμπολίτες μας μέσα στο 2020

30/10/20 | Γραφείο Τύπου

Την απόσυρση του θέματος που αφορά στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τόσο για ουσιαστικούς όσο και για τεχνικούς λόγους πρότεινε ο εισηγητής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Γιωτίτσας στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης.

«Προτρέξατε να προεξοφλήσετε τα μέτρα με δηλώσεις σας πριν καν τα αποφασίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς όμως να γνωρίζετε ούτε το ύψος της δαπάνης ούτε τη διαδικασία υλοποίησης. Μετά από τόσους μήνες η δική μας πρόταση που κατατέθηκε την περασμένη άνοιξη παραμένει η μόνη κοστολογημένη. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την καθυστέρησή σας να λάβατε αποφάσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιωτίτσας.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η πρόταση της παράταξης μας είναι η απόσυρση του θέματος αφού, εκτός όλων των άλλων, μετά την επιβολή του τοπικού lockdown τα δεδομένα έχουν αλλάξει κι άρα χρειάζεται μια επικαιροποίηση των όποιων μέτρων ελάφρυνσης αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Μας καλείτε σήμερα να πάρουμε μια πολιτική απόφαση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί αφού δεν γνωρίζετε ούτε εσείς τον τεχνικό τρόπο με τον οποίο θα γίνει. Δεν υπάρχει κοστολόγηση. Πρέπει λοιπόν να αποσύρετε το θέμα, να συζητήσουμε, όπως υποσχεθήκατε, αλλά δεν το κάνατε πράξη όλοι μαζί, να δούμε τις προτάσεις των επαγγελματικών φορέων και να πάρουμε μια απόφαση οριζόντιας μείωσης των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις», κατέληξε ο κ. Γιωτίτσας.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Θωμάς Μπέγκας, επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς περί λαϊκισμού που ακούστηκαν από τη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι είναι αυτή που έσπευσε να επικοινωνήσει τη δεύτερη δέσμη μέτρων με συνεντεύξεις και παχιά λόγια, αλλά τελικά ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με ένα δίφυλλο ως εισήγηση, χωρίς ανάλυση και κοστολόγηση.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα, αν είχαν παρθεί νωρίτερα, προφανώς και θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μέσα στο 2020 και μάλιστα από τον Ιούνιο.

Κατέληξε δε, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που η δημοτική αρχή καθυστέρησε δεν υπάρχει περίπτωση οι επιχειρήσεις να δουν κάποιο όφελος την τρέχουσα χρονιά.

«Εμείς είχαμε τη διάθεση να προσέλθουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε όλοι μαζί για να είναι αποτελεσματικά τα όποια μέτρα αποφασίσουμε. Η δημοτική αρχή όμως δεν ξέρει ούτε καν η ίδια πως θα εφαρμοστούν. Βρίσκεται σε ένα χάος. Μόνο παχιά λόγια, για μια υποτιθέμενη δέσμη μέτρων με μεγάλη καθυστέρηση και η οποία δεν θα ελαφρύνει την τσέπη κανενός συμπολίτη μας μέσα στο 2020».

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας