Πλήρης ανακαίνιση στο κτίριο της Φιλαρμονικής

01/10/18 | Γραφείο Τύπου

Ένα ακόμα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο που ανήκει στις δομές του Πνευματικού Κέντρου επισκέφτηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Κωνσταντίνος Γκόγκος.

Πρόκειται για το κτίριο που φιλοξενεί τη Φιλαρμονική Ορχήστρα και το τμήμα παραδοσιακών χωρών του ΠΚΔΙ, στο πάρκο Κουραμπά.

Στις δηλώσεις που έγιναν ο κ. Μπέγκας τόνισε μεταξύ άλλων πως στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνει μια συνολική παρέμβαση στα κτίρια του Πνευματικού Κέντρου, μιλώντας για μια «επένδυση στον πολιτισμό».

«Είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που αφορούν στα κτίρια των δομών του Πνευματικού Κέντρου καθώς απομένει μόνο το διπλανό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ΚΔΑΠ και το εικαστικό εργαστήρι. Είμαστε κοντά στον πολιτισμό, το έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι εργασίες ανακαίνισης σε κτίρια που εκτός όλων των άλλων είναι και η πολιτιστικής μας κληρονομιά. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε ότι όμορφο υπάρχει στην πόλη, είτε είναι δημόσιος χώρος είτε κτίριο. Αξίζει αυτή η προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μας, για την παιδεία μας και τον πολιτισμό μας», τόνισε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας τα εύσημα στον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργολάβους για το χαμηλό κόστος και την ποιοτική δουλειά που έγινε μέχρι σήμερα σε όλα τα κτίρια.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου το οποίο κατασκευάστηκε πριν από 150 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως νοσοκομείο, αλλά και στην ανάγκη που υπήρχε για ανακαίνιση, καθώς, όπως τόνισε, ήταν παρατημένο για δεκαετίες.

«Μιλάμε για συνολική παρέμβαση. Έγιναν εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό, το εξωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου. Το οφείλαμε στους χιλιάδες μαθητές που έχουμε στις δομές αυτές, στους καθηγητές τους, στους γονείς και στην ιδία την πόλη», σημείωσε ο κ. Γκόγκος υπενθυμίζοντας και την πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών στο Πράσινο Ταμείο για τη συνολική αναβάθμιση του Πάρκου Κουραμπά και Λακκωμάτων.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας