Σε διαβούλευση το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών για την «Έξυπνη Πόλη»

26/07/18 | Γραφείο Τύπου

Ο Δήμος Ιωαννιτών θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών για την «Έξυπνη Πόλη», το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Με δηλώσεις τους σήμερα ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου, Αναστάσιος Τσίνας, αναφέρθηκαν στη συνεργασία των δύο φορέων.

«Με ανοιχτές διαδικασίες προς φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες, ο Δήμος χαράσσει μια πορεία για να μετατραπεί σε «Έξυπνη πόλη», να μετατραπεί σε μια ανταγωνιστική και ελκυστική πόλη για όλους», είπε ο κ. Μανταλόβας για να συνεχίσει «Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή η συνεργασία και αξιοποίηση του ακαδημαϊκού ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, μια συνεργασία που παράγει ήδη αποτελέσματα».

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι βασικός στόχος του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την «Έξυπνη Πόλη» είναι:

  1. Η στάθμιση της υπάρχουσας κατάστασης
  2. Η ανάλυση συναφών πρωτοβουλιών από άλλες πόλεις
  3. Η χάραξη μιας σειράς από δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν σε διάστημα 5 ετών, με αντίστοιχο χρονικό ορίζοντα απόδοσης.

«Σύμφωνα με την Ψηφιακή Ατζέντα 2020, «Η έννοια της Έξυπνης Πόλης συνίσταται στην αποδοτικότερη λειτουργία των παραδοσιακών δικτύων και υπηρεσιών μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) – Δίκτυα Μεταφορών – Δίκτυα Ύδρευσης και Αποχέτευσης – Διαχείριση Απορριμμάτων – Δίκτυα Φωτισμού – Δίκτυα Ενέργειας / Θέρμανση κτιρίων κ.τλ.»

Ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη συμμετοχή

  • των φορέων,
  • των πολιτών,
  • των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό τους καλώ να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση, να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, να μας δώσουν τις συμβουλές τους και να μας υποβάλλουν τις προτάσεις τους, ώστε να καταφέρουμε να έχουμε ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο που να αποτελεί «Οδηγό» για τα βήματα της «Έξυπνης πόλη» μας», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίνας εξήρε το Δήμο Ιωαννιτών για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Η συνεργασία μας αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της καλής πρακτικής που εφαρμόζουμε ως ΤΕΙ Ηπείρου διαχρονικά στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας της επιστημονικής και ερευνητικής δράσης προ όφελος της κοινωνίας της Ηπείρου και γενικότερα της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Αποδεικνύει ότι τα ακαδημαϊκά τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου μπορούν να ανταποδώσουν τη στήριξη που λαμβάνουν από την κοινωνία της Ηπείρου στην πράξη. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου σχεδίου θα είναι άμεσα για τους πολίτες των Ιωαννίνων», σημείωσε.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας