Το «Κέντρο για το Παιδί» παρουσίασε στους κατοίκους της Λούτσας ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας

23/05/19 | Γραφείο Τύπου

Με τη δική του γειτονιά, τη Λούτσα, έκλεισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τον κύκλο των προεκλογικών συναντήσεων με τους κατοίκους στις συνοικίες των Ιωαννίνων ως υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων μιας γειτονιάς που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, τέθηκαν προς συζήτηση. Στην περιοχή ολοκληρώνεται μια μεγάλη παρέμβαση σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων (Ν. Ζέρβα και παράπλευροι δρόμοι) ενώ ξεκινούνε παρεμβάσεις για διαπλατύνσεις πεζοδρομίων σε ορισμένα σημεία όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Επίσης έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου στους παλιούς Στρατιωτικούς Φούρνους, που ο Δήμος ενέταξε στο ΕΣΠΑ.

Με δεδομένο ότι το παλιό Άσυλο Ανιάτων που βρίσκεται στη Λούτσα, συζητήθηκε σε αυτή την προεκλογική περίοδο, με παρατάξεις να υπόσχονται πως  … ΘΑ κάνουν μελέτες και … ΘΑ φροντίσουν για την αξιοποίηση του, ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, παρουσίασε στους κατοίκους την έτοιμη, ολοκληρωμένη μελέτη για μια πρωτοποριακή παρέμβαση, που έχει ανακοινώσει ήδη η Δημοτική Αρχή. Πρόκειται –όπως είναι γνωστό- για τη δημιουργία ενός «Κέντρου για το Παιδί», που απευθύνεται σε δύο ομάδες ατόμων και κυρίως παιδιών: ΑμεΑ και γενικό πληθυσμό.

Σκοπός της αναμορφωμένης λειτουργίας του κατάλληλα ανακαινισμένου και εξοπλισμένου «Κέντρου για το Παιδί» αποτελεί η παροχή και ανάπτυξη πολύπλευρων δράσεων και προγραμμάτων, προσφέροντας δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης, άθλησης, ψυχαγωγίας καθώς και άλλων συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών, στον στεγασμένο και τον υπαίθριο χώρο.

Βασική αρχή του σχεδιασμού που αποτυπώνεται στην μελέτη, είναι η συμβίωση παιδιών με αναπηρία και παιδιών τυπικής ανάπτυξης και η κατάργηση των αρχιτεκτονικών φραγμών για τη συνύπαρξή τους.

Οι κάτοικοι της Λούτσας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της μελέτης που «βάζει μπροστά» την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων και μάλιστα με πρωτοποριακό τρόπο κι έγινε μια ουσιαστική συζήτηση με το Δήμαρχο

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας