Βία κατά των γυναικών, μια θλιβερή πραγματικότητα που χρειάζεται αλλαγή

25/11/21 | Γραφείο Τύπου

Η 25η  Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η πιο συχνή μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά ταυτόχρονα και η πιο αποσιωπημένη μορφή βίας είναι η βία κατά των γυναικών.

Μια διαχρονική μάστιγα που δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε να ενισχύσει.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και στην Ελλάδα, που αποκαλύπτουν δραματική αύξηση των περιστατικών βίας.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η βία μας αφορά όλους και όλες.

Στην Ελλάδα, τώρα σιγά σιγά ανακαλύπτουμε το μέγεθος του προβλήματος, βλέποντας τον αριθμό των γυναικοκτονιών να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Βλέποντας, μικρά κορίτσια, έφηβες κοπέλες, νεαρές και πιο μεγάλες γυναίκες να πέφτουν θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών που φτάνουν μέχρι και τη δολοφονία.

Και δυστυχώς όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο κάπου στην Ελλάδα. Συμβαίνουν και εδώ. Δίπλα μας.

Την περίοδο που η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» ήταν δημοτική αρχή, η Επιτροπή Ισότητας είχε αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών, οργανώνοντας ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ενθαρρύνοντας τις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με οποιαδήποτε μορφή βίας να βρουν το θάρρος και να το καταγγείλουν.

Με σύνθημα «δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη» ο Δήμος Ιωαννιτών βρέθηκε αρωγός στις προσπάθειες όλων των φορέων για σωστή ενημέρωση και πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Χρειάζονται όμως κι άλλα μέτρα, χρειάζεται κι άλλη δράση.
Η χρηματοδότηση και δημιουργία περισσότερων γραμμών στήριξης των γυναικών αυτών, καθώς και συμβουλευτικών κέντρων, αλλά και ξενώνων φιλοξενίας γυναικών θυμάτων στους Δήμους της χώρας μας, θα συμβάλλει θετικά ως προς την προστασία αυτών των γυναικών. Οι καμπάνιες και τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί δεν είναι αρκετά, δεν προστατεύουν τις κακοποιημένες και τα παιδιά τους επομένως χρειάζεται επαγρύπνηση και δράση.

Η 25η Νοέμβριου ας γίνει αφορμή για πραγματική προσφορά στις γυναίκες-θύματα.
Χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά στη κοινωνία μας με έμφαση στην παιδεία.
Σε αυτόν τον αγώνα οι γυναίκες και οι άντρες του «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας