«Ζημιά» 231.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΙ με ευθύνη τη δημοτικής αρχής

11/08/23 | Γραφείο Τύπου

Με το ποσό των 231.175,79 ευρώ επιβάρυνε τη ΔΕΥΑΙ η σημερινή της διοίκηση η οποία αντί να προασπίζει τα συμφέροντα της Επιχείρησης αλλά και των δημοτών που αυτή εξυπηρετεί και από τους οποίους πληρώνεται, κάνει ακριβώς το αντίθετο δημιουργώντας «φέσια».

Το ποσό αυτό είναι ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε στη ΔΕΥΑΙ για την παραβίαση του νόμου περί σύγκρουσης συμφερόντων και παράνομη σύνθεση του Δ.Σ.

Η απόφαση αφορά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης στις 10 Ιανουαρίου 2020, για το έργο «επέκταση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών»- «Ολοκληρωμένη Διαχείριση λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας», προϋπολογισμού 24.651.072,62 ευρώ, στην οποία κακώς συμμετείχε ο αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης, Γιώργος Αρλέτος, καθότι η εταιρία στην οποία ήταν μέτοχος είχε ανάμιξη στο διαγωνισμό.

Μάταια οι δημοτικοί σύμβουλοι – μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, της παράταξής μας, είχαν προειδοποιήσει σε εκείνη τη συνεδρίαση για τη μη νόμιμη συμμετοχή του κ. Αρλέτου, τα αποτελέσματα της οποίας καλείται να πληρώσει τώρα η Επιχείρηση.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. μάλιστα, η οποία έγινε την Πέμπτη 10 Αυγούστου, πάρθηκε απόφαση δικαστικής προσβολής του προστίμου, την οποία η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και υπερψήφισε.

Τα μέλη μας στο Δ.Σ. όμως καυτηρίασαν το γεγονός ότι εκ μέρους του κ. Αρλέτου δεν υπήρξε ούτε η στοιχειώδης πολιτική ευαισθησία ανάληψης ευθυνών του, αλλά αντίθετα έγινε λόγος για άγνωστα συμφέροντα που δήθεν τον πολεμάνε.

Δυστυχώς ο κ. Αρλέτος, η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και η δημοτική αρχή απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι δεν έχουν το πολιτικό σθένος να παραδεχτούν τα λάθη τους, να ζητήσουν συγνώμη για τις αβλεψίες τους.

Αλήθεια, πως μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να διεκδικούν ξανά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, όταν δεν έχουν το θάρρος  να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη των πράξεων τους, ακόμα κι όταν τόσο εξοφθαλμά ζημιώνουν το δήμο;

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας