Άμεση προτεραιότητά μας η στενή συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς

14/09/23 | Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, είχε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος συνοδευόταν από υποψηφίους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».
Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ, Γιάννης Τσίγκρος, έθεσε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη σχέση του Επιστημονικού φορέα που εκπροσωπεί με το δήμο Ιωαννιτών, όπως την πρόκληση της συμμετοχής στο πρόγραμμα των 100 ουδέτερα κλιματικών πόλεων, την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου, την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου (πολεοδομία, τεχνική υπηρεσία) καθώς και γενικότερα θέματα συνεργασίας.
Ο κ. Μπέγκας, τόνισε την βασική αρχή που στη δική του περίοδο διοίκησης εφάρμοσε και ήθελε τόσο την άμεση όσο και την γενικότερη συνεργασία του δήμου με όλα τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς του τόπου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας.
«Ως δημοτική αρχή είχαμε στην κουλτούρα μας τη στενή συνεργασία με τα επιμελητήρια, είτε άμεσα, είτε σε επίπεδο διαβούλευσης, διότι πιστεύουμε στη γνώση και στη γνώμη των επιστημονικών φορέων για θέματα που άπτονται του πεδίου τους», είπε αρχικά.
Ως προς την αντιπλημμυρική προστασία τόνισε ότι πρέπει να αναχθεί σε κεντρικό ζήτημα για όλους τους φορείς, ειδικά μετά τα τραγικά γεγονότα της Θεσσαλίας, θυμίζοντας ότι το 2018 ως δήμαρχος με αφορμή τόσο τις πλημμύρες του 2010, όσο και την εκπόνηση των ειδικών σχεδίων διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής είχε αποστείλει εμπεριστατωμένη επιστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας με τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για την προστασία του λεκανοπεδίου, σε όλα τα επίπεδα.
Αναφορικά με τις υπηρεσίες του δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος συμφώνησε με τη διαπίστωση του ΤΕΕ/ΤΗ για την υποστελέχωση που υπάρχει, υπερασπίστηκε δε την μεταφορά της πολεοδομίας στον Κατσικά, καθότι η υπηρεσία μεταφέρθηκε από έναν εντελώς υποβαθμισμένο και επικίνδυνο χώρο σε έναν πολύ καλύτερο.
Ο ίδιος επισήμανε πάντως το έλλειμμα συγκοινωνίας με την συγκεκριμένη περιοχή κάτι που δυσκολεύει τους μηχανικούς στην καθημερινότητα τους.
Αξίζει να τονιστεί ότι στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχτηκαν οι προγραμματικές θέσεις της παράταξης σχετικά με την προσιτή κατοικία και την ενεργειακή κρίση, δύο θέματα στα οποία η συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΗ την επόμενη μέρα θεωρείται κρίσιμη και απαραίτητη.
Κλείνοντας, ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή αναλώθηκε σε έργα βιτρίνας, σε αντίθεση με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», η οποία επέλεξε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό, αλλά και μεθόδους με τις οποίες ο τεχνικός κόσμος συμφωνεί διαχρονικά όπως οι διεθνείς αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για εμβληματικές παρεμβάσεις.
«Έτσι πορευτήκαμε και ως η επόμενη δημοτική αρχή έτσι θα συνεχίσουμε, με το ΤΕΕ και όλα τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς στο πλευρό μας», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας