Διαμαρτυρία για τις προβλέψεις του νόμου σχετικά με τις δια ζώσης συνεδριάσεις

07/09/21 | Γραφείο Τύπου

Να πάρει σαφή θέση σχετικά με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία απαγορεύεται η δια ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των μη εμβολιασμένων ακόμη και αν έχουν αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ, όπως ισχύει για τους βουλευτές στο Κοινοβούλιο, καθώς κι ότι οι συνεδριάσεις θα είναι «κεκλεισμένων των θυρών», κάλεσε τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας την Κυριακή, από την οποία απείχαν εξ΄αρχής τέσσερις παρατάξεις διαμαρτυρόμενες για τις πιο πάνω αποφάσεις.

«Αναμένουμε τις θέσεις σας γι’ αυτόν τον διαχωρισμό που υφίσταται η αυτοδιοίκηση καθώς και τις κινήσεις σας τόσο προς την ΚΕΔΕ όσο και προς το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να τροποποιηθεί η απόφαση και να επιτρέπεται η δια ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των μη εμβολιασμένων αν έχουν αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Νομοσχέδιο περικοπής συμβασιούχων

Παράλληλα, ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 10% σε σχέση, με το 2020 στην οποία προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, το 2022.

Όπως είπε σχετική ρύθμιση προβλέπεται στο νομοσχέδιο: «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών», που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Μάκης Βορίδης.

Το γεγονός της μείωσης έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις μεταξύ των δημάρχων, με τις πρώτες να εκφράζονται δημόσια κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Μπέγκας ζήτησε από τη δημοτική αρχή να λάβει ξεκάθαρη θέση για το θέμα αυτό, μιας και η μείωση του αριθμού των συμβασιούχων θα επηρεάσει άμεσα τη λειτουργία του δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας