Πρόταση για δωρεάν στέγη σε φοιτητές πυρόπληκτων περιοχών

08/09/21 | Γραφείο Τύπου

Την πρόταση της παράταξης, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», για παροχή στεγαστικής βοήθειας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι οποίοι κατάγονται από πυρόπληκτες περιοχές, μετέφερε ο επικεφαλής της παράταξης, Θωμάς Μπέγκας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρύτανη του τοπικού μας Α.Ε.Ι., Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», που βρήκε θετική ανταπόκριση εκ μέρους του Πρύτανη, είναι να δημιουργηθεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου μια φόρμα καταγραφής των αναγκών στέγασης φοιτητών που φοιτούν σε κάποια από τις σχολές των Ιωαννίνων και προέρχονται από πυρόπληκτη περιοχή, με ταυτόχρονη απεύθυνση σε ιδιοκτήτες κατοικιών που επιθυμούν να παραχωρήσουν δωρεάν τα ακίνητά τους στους φοιτητές αυτούς, για ένα χρόνο.

Τα κριτήρια και την όλη διαδικασία διεκπεραίωσης θα την αναλάβει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Η χώρα δοκιμάστηκε φέτος πολύ σκληρά από τις πυρκαγιές και οι άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται δοκιμάζονται ακόμα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στα Γιάννενα υπάρχουν άνθρωποι που και μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας αυτούς. Έτσι συζητήσαμε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την πρότασή μας για την παροχή δωρεάν στέγης σε φοιτητές από πυρόπληκτες περιοχές την οποία αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά. Από την πλευρά μας απευθυνόμαστε σε όλους τους γιαννιώτες και τις γιαννιώτισσες που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία. Είναι μια μικρή προσφορά προς την φοιτητική κοινότητα η οποία από την μεριά της προσφέρει διαχρονικά πολλά στην τοπική οικονομία και κοινωνία», τονίζει ο Θωμάς Μπέγκας.

Κλείνοντας την επικοινωνία με τον κ. Αλμπάνη, ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε ότι ήδη από μέλος της παράταξης προσφέρεται το πρώτο διαμέρισμα για να στεγάσει κάποια φοιτήτρια ή κάποιον φοιτητή από τις περιοχές που έπληξαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας