Ευχές για καλή σχολική χρονιά

11/09/23 | Γραφείο Τύπου

Ευχές για μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά, απεύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού.
Ο κ. Μπέγκας βρέθηκε στα σχολεία της Ακαδημίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους.
«Η παιδεία και οι υποδομές που την αφορούν πρέπει να είναι η μεγαλύτερη επένδυση για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Μέσω της παιδείας αναδύονται τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε. Τα παιδιά μας πρέπει να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να θέτουν στόχους, να τολμούν. Στους καιρούς που ζούμε δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να αναδείξουμε μέσω της παιδείας είναι η αλληλεγγύη και η περιβαλλοντική ευαισθησία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας, ενώ πρόσθεσε πως «όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να συντηρήσουμε μία ποιότητα στα σχολικά κτίρια, την ποιότητα του δημόσιου χώρου που εν τέλει είναι η ποιότητα της ζωής μας, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η οργανωμένη Πολιτεία και κατ’ επέκταση ο δήμος Ιωαννιτών οφείλει σε αυτή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά, να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευθύνη τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν.
«Η παράταξή μας, μέσα και από την σημερινή συμβολική παρουσία των μελών της στον αγιασμό των σχολείων, δηλώνει παρούσα από τον θεσμικό της ρόλο σε οτιδήποτε χρειαστεί η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως έπραξε άλλωστε και όλα τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο κ. Μπέγκας.
Κατέληξε δε κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στη δοκιμασία που περνά η Θεσσαλία, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας