Συνάντηση με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου και το σύλλογο δικαστικών υπαλλήλων Ιωαννίνων

12/09/23 | Γραφείο Τύπου

Την ευκαιρία να ακούσει τις προτάσεις του για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ του δήμου και των νομικών – μελών του είχε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» κατά τη διάρκεια της συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων καταδείχθηκε ως κοινός τόπος η επιθυμία για μια διαρκή και πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών, οι οποίοι επί θητείας του κ. Μπέγκα, βρέθηκαν πλάι πλάι σε πολλά κοινά μέτωπα.
«Η προσπάθεια που κάναμε ως δημοτική αρχή για να επανασυστήσουμε μια οργανωμένη νομική υπηρεσία στελεχωμένη με μόνιμο προσωπικό (δικηγόρους) στο δήμο, εκτιμήθηκε από το νομικό κόσμο των Ιωαννίνων και στη συζήτησή μας με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, συμφωνήθηκε η πρακτική αυτή να βρει εφαρμογή και σε άλλα νομικά πρόσωπα του δήμου με προτεραιότητα τη ΔΕΥΑΙ.
Ξεκάθαρη πεποίθηση της παράταξής μας είναι πως ο δήμος, οι επιχειρήσεις και τα νομικά του πρόσωπα οφείλουν να εμπιστεύονται και να συνεργάζονται με τους γιαννιώτες δικηγόρους μέσα από ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες κι αυτό είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε ως δημοτική αρχή από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας μας», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.
Τέλος, στη συνάντηση με την προσωρινή πρόεδρου του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων συζητήθηκε η πιθανότητα μεταστέγασης του δικαστικού μεγάρου και των υπηρεσιών του σε νέο διοικητικό κέντρο χωροθετημένο στο στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας