Η αλήθεια για τις παιδικές χαρές και τις σκάφες ογκωδών αντικειμένων

09/10/20 | Γραφείο Τύπου

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τόσο για τις παιδικές χαρές του Δήμου Ιωαννιτών, όσο και για τη χωροθέτηση των σκαφών ογκοδών, επισημαίνουμε τα εξής:

Παιδικές χαρές

Ο Δήμος Ιωαννιτών για πρώτη φορά επί θητείας μας, χωρίς καμία προγενέστερη υφιστάμενη υπηρεσιακή υποδομή, δημιούργησε το πλαίσιο πιστοποίησης και επαναπιστοποίησης των παιδικών χαρών.

Με βάση αυτό μάλιστα ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες κι έτσι χορηγήθηκε στις κάτωθι έξι παιδικές χαρές σήμα καταλληλότητας:

  • Πορτοκαλής Αρκούδος – Κουραμπάς
  • Πεταλούδα – πάρκο Κ. Μπέγκα
  • Μουζακαίοι
  • Ναπολέων Ζέρβα
  • Γηροκομείο
  • Οπλαρχηγού Πουτέτση και Τζαβέλλα

Η πιστοποίηση έχει διάρκεια ένα χρόνο και γι’ αυτό χρειάζεται επικαιροποίηση των αδειών.

Για τις ανωτέρω παιδικές χαρές η ανανέωση της πιστοποίησης έγινε δύο φορές και ήταν σε ισχύ μέχρι το τέλος της θητείας μας.

Όπως αποδεικνύεται, από τότε έχουν λήξει οι πιστοποιήσεις κι έχουν ζητηθεί πίσω τα σήματα καταλληλότητας των παιδικών χαρών από την αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας διότι προφανώς η νέα δημοτική αρχή δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια για την επαναπιστοποίηση, παρά μόνο έστειλε υπηρεσιακά ένα «εντέλλεσθε» σε υπάλληλο του Δήμου για να αναλάβει το εγχείρημα.

Μάλιστα, το μέλος της παράταξής μας και πρώην αντιδήμαρχος στην αρμοδιότητα του οποίου ήταν και οι παιδικές χαρές, Δημήτρης Κατηρτσίδης, αν και δεν όφειλε, απέστειλε, ύστερα από αίτημα της υπηρεσίας, στους μηχανικούς του Δήμου όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την επαναπιστοποίηση των παιδικών χαρών, προκειμένου να διευκολύνει το έργο τους.

Να σημειωθεί επίσης ότι στη διάρκεια της θητείας μας ανακατασκευάσαμε τριάντα μία παιδικές χαρές στις οποίες χορηγήθηκε  η βεβαίωση καταλληλότητας από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης.

Το έγγραφο αυτό είναι το κυριότερο, αλλά όχι το μοναδικό, πιστοποιητικό για την χορήγηση του σήματος καταλληλότητας.

Παράλληλα, εντάξαμε  στον Φιλόδημο (281.000 €) την ανακατασκευή είκοσι πέντε παιδικών χαρών επενδύοντας ακόμα 119.000 ευρώ από ίδιους πόρους  και δημοπρατήσαμε  μια εργολαβία συνολικού  προϋπολογισμού 400.000 ευρώ η οποία εκτελείται με μεγάλη καθυστέρηση αφού ο χρόνος παράδοσης λήγει το Δεκέμβριο.

Ογκώδη

Σε ότι αφορά τώρα τις σκάφες ογκωδών και τη χωροθέτησή τους να ενημερώσουμε τον αντιδήμαρχο ότι η προμήθειά τους το 2014 έγινε μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ και ανάμεσα στις υποχρεώσεις ήταν και η  συγκεκριμένη χωροθέτηση και διατήρησή τους για πέντε χρόνια  στα σημεία του Δήμου όπου τοποθετήθηκαν.

Προφανώς αυτή η μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια διέλαθε της προσοχής του αντιδημάρχου που σε κάθε περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένος να τα γνωρίζει όλα, μπορεί όμως ελεύθερα να ρωτά και να μαθαίνει, πριν προβεί σε αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας