Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» ενημερώνει τους θεσμικούς φορείς για την πρότασή της σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου της Δομπόλης

18/04/22 | Γραφείο Τύπου

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» στο πλαίσιο του διαλόγου που άνοιξε με την πρότασή της για την αξιοποίησή του παλιού κτιρίου του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην οδό Δομπόλη, έστειλε σήμερα επιστολή τόσο στο δήμαρχο Ιωαννίνων όσο και σε όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης με την οποία τους ενημερώνει για το περιεχόμενο της πρότασής της αυτής.

Παράλληλα, ζητά τη συμμετοχή όλων στο δημόσιο διάλογο προκειμένου να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το μέλλον ενός τόσο σημαντικού κτιρίου για το δήμο μας.

Η επιστολή στο δήμαρχο

Αναλυτικά η επιστολή στο δήμαρχο έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή σας για να συζητήσουμε για την αξιοποίηση του παλιού κτιρίου του πανεπιστημίου στη Δομπόλη.

Κατά την άποψή μας η απόφαση της δημοτικής αρχής για τον τρόπο αξιοποίησής του ήταν προειλημμένη και σε καμία περίπτωση δε συνάδει με τη λογική της διαβούλευσης, είτε με τη στενή έννοια του όρου (εντός των οργάνων του δήμου), είτε με την ευρεία (με την κοινωνία).

Η παράταξή μας πιστή στις αρχές της ότι τα μεγάλα έργα στον τόπο θα πρέπει να είναι προϊόντα διαβούλευσης με την κοινωνία και να υλοποιούνται μέσω αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, σας κοινοποιεί την πρότασή μας για την αξιοποίηση του παλιού κτιρίου του πανεπιστημίου στη Δομπόλη, ανοίγοντας ουσιαστικά το διάλογο με τους θεσμούς του δήμου και την κοινωνία.

Με αφορμή την κοινοποίηση της πρότασής μας επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι η βέλτιστη λύση για τη στέγαση του δημαρχείου είναι το κτίριο του ΚΕΠΑΒΙ.

Πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η συζήτηση του θέματος εντός του δημοτικού συμβουλίου όπου όλες οι παρατάξεις θα καταθέσουν τις απόψεις τους και η επανεκκίνηση των συζητήσεων με τη διοίκηση του ΚΕΠΑΒΙ μετά τη λήψη απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που θα συναινεί σε αυτή την κατεύθυνση και η οποία θα ισχυροποιήσει τη δημοτική αρχή στη διαπραγματευτική διαδικασία».

Η επιστολή στους φορείς

Η επιστολή που στάλθηκε στους φορείς αναφέρει τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο της συζήτησης η οποία εξελίσσεται για την αξιοποίηση του παλιού κτιρίου του πανεπιστημίου, στην οδό Δομπόλη, η παράταξή μας, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», πιστή στις αρχές της ότι οι σημαντικές παρεμβάσεις στον τόπο θα πρέπει να είναι προϊόντα διαβούλευσης, σας κοινοποιεί την πρότασή της για την αξιοποίηση του κτιρίου.

Η πρόταση μας έχει διαμορφωθεί στη λογική ότι η αξιοποίηση του κτιρίου πρέπει να γίνει στην κατεύθυνση των «μεικτών χρήσεων» οι οποίες θα διασφαλίζουν τη διάδραση του δήμου με το πανεπιστήμιο, τους λοιπούς φορείς της πόλης και φυσικά, την κοινωνία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσω της διάδρασης αυτής θα επιτύχουμε σημαντική υπεραξία στη χρήση του κτιρίου κι έτσι θα καταστεί ένα σημαντικό τοπόσημο για το μέλλον της πόλης.

Βασική μας αρχή αποτελεί η άποψη ότι το κτίριο θα πρέπει να λειτουργεί 7 μέρες την εβδομάδα κι όχι Δευτέρα με Παρασκευή ως μια δημόσια υπηρεσία που θα είναι ανοιχτή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και μετά θα ερημώνει.

Θα επιθυμούσαμε να συμμετάσχετε στο δημόσιο διάλογο καταθέτοντας τις απόψεις σας προς όφελος του δήμου και της κοινωνίας».

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας