Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τεχνών του δρόμου

20/10/21 | Γραφείο Τύπου

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο η ομάδα πολιτισμού της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» αποφάσισε να συμμετέχει με τη διοργάνωση εκδήλωσης στις 30 Οκτωβρίου 2021 από τις 12:00 έως και τις 15:00 στον πεζόδρομο Μελανίδη και σε τμήμα της Μ.Αγγέλου.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Federation des Arts de la Rue).

Στην Ελλάδα γιορτάζεται από το 2008 και έκτοτε κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου, που συμπίπτει με την αλλαγή της ώρας σε πολλές χώρες του κόσμου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να εκφραστεί η αναγκαιότητα της ύπαρξης της Τέχνης στο δημόσιο χώρο και η επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό, μέσα σε ένα φυσικό πλαίσιο που διαφέρει από αυτό των παραδοσιακών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες σχεδόν απ’ όλο το φάσμα των τεχνών οι οποίοι ασχολούνται με το θέατρο, την μουσική, το χορό, την ποίηση, τα εικαστικά, τις μιμήσεις, την αφήγηση κ.α.

Πρόσκληση  συμμετοχής

Για την πρωτοβουλία αυτή μίλησε σήμερα το μέλος της παράταξης και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Είναι μια πρωτοβουλία με ένα ξεκάθαρο και απλό στόχο γιατί αν δεν είχαμε τους εκφραστές της τέχνης οι πόλεις μας θα ήταν περισσότερο μουντές, μονότονες και σκοτεινές»

Από τη μεριά του ο Θοδωρής Γκόγκος, μέλος κι αυτός της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που έρχεται μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια για το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, προσκαλώντας όσους καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6942054305.

«Το όραμά μας είναι τα Γιάννενα να αποτελέσουν μια ανοιχτή πόλη, στην τέχνη, τον πολιτισμό αλλά και τις ιδέες. Είναι μια ευκαιρία να στηρίξουμε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο δημόσιο χώρο», είπε κλείνοντας ο κ. Γκόγκος.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας