Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

04/10/21 | Γραφείο Τύπου

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τους βανδαλισμούς που υπέστη το 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από άγνωστους δράστες.

Αποτέλεσμα των βανδαλισμών είναι οι μεγάλες υλικές ζημιές στον κτιριακό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό του σχολείου καθώς και η αδυναμία λειτουργίας του δια ζώσης, τουλάχιστον για σήμερα.

Η παράταξή  μας βρισκόμενη σε διαρκή επαφή με τις εξελίξεις στον τόπο, επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Ζαχαρία Σκούμπο, ο οποίος μας ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρήκε το σχολείο του σήμερα το πρωί και την απόφαση τα μαθήματα να γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τέτοια φαινόμενα, ειδικά σε χώρους που καλλιεργείται η παιδεία και ο πολιτισμός, είναι ανεπίτρεπτα, καταδικαστέα και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτρεπτικά πολύ περισσότερο όταν αυτά πιθανά υποκινούνται από ακραίες αντιλήψεις.

Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις μορφές διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» από το θεσμικό της ρόλο, τόσο μέσα από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στην οποία συμμετέχει, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο θα αναδείξει το θέμα, ενώ δηλώνει παρούσα για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας απαιτηθεί από τους υπεύθυνους του 4ου Γυμνασίου.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας