Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» τίμησε τις γυναίκες νοσηλεύτριες

09/03/21 | Γραφείο Τύπου

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή φορέων αλλά και πολιτών πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαρτίου η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Η γυναίκα σήμερα» και ολοκληρώθηκε με την συμβολική βράβευση των γυναικών νοσηλευτριών των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην μάχη κατά της πανδημίας του covid-19.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του επικεφαλής της παράταξης, Θωμά Μπέγκα, ο οποίος στάθηκε τόσο στο διαχρονικό μήνυμα του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας, όσο και στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι γυναίκες υγειονομικοί, ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

«Οφείλουμε με αφορμή την ημέρα αυτή να αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε ξεχάσει το μήνυμα που ιστορικά κουβαλάει μαζί της.

Άλλωστε απέχουμε ακόμα πολύ από την ισότητα των δύο φύλλων σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Σήμερα είναι η ημέρα της γυναικάς και την τιμούμε, αλλά το  στοίχημα είναι τι κάνουμε καθημερινά προκειμένου να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις τους με στόχο την πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλλων.

Επιτρέψτε μου να κλείσω δίνοντας προσωπικά συγχαρητήρια στα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης.

Τις γυναίκες νοσηλεύτριες που βρέθηκαν και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας  του covid-19.

Στο πρόσωπό τους τιμούμε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά για να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο, βάζοντας πολλές φορές το καθήκον πάνω από τις προσωπικές τους ανάγκες», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια το δικό του μήνυμα έστειλε ο καθηγητής παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Χαράλαμπος Μηλιώνης, ο οποίος συνεχάρη την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» για την πρωτοβουλία.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η δημοτικής σύμβουλος της παράταξης, Βάσω Μέγα, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σ’ όλες αυτές τις ανώνυμες και επώνυμες γυναίκες που από πολλά διαφορετικά μετερίζια δίνουν την καθημερινή τους μάχη μέσα από δυσκολίες, προβλήματα, αντιξοότητες, ανεργία, βία, trafficking, σεξουαλική παρενόχληση, μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία και πολλά ακόμη.

Η σημερινή μέρα δεν είναι ούτε για ταβέρνες ούτε για λουλούδια και δωράκια αλλά για απότιση φόρου τιμής στους αγώνες όλων των γυναικών(…).

(…)Αγαπητές φίλες νοσηλεύτριες κληθήκατε να υπερασπιστείτε την ανθρώπινη ζωή, βάζοντας σε καθημερινό κίνδυνο και τη δική σας και των οικογενειών σας.

Τα καταφέρατε.

Σας χειροκροτήσαμε.

Σας ευχαριστούμε.

Σας απευθύνουμε από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ και απαιτούμε από τους αρμόδιους να ικανοποιήσουν τα χρόνια αιτήματά σας για να έχει αξία το ευχαριστώ.

Η παράταξή μας Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα σας ευχαριστεί. Θα σας στηρίξει και θα είναι δίπλα σας.

Η ισότητα των φύλων δεν συνιστά πολυτέλεια, είναι Πολιτικός Πολιτισμός,  είναι βελτίωση της ίδιας της Δημοκρατίας.

Τα ζητήματα ισότητας των φύλων μας αφορούν όλους, πιστεύουμε στις γυναίκες ως παράταξη.

Τα πιο σημαντικά στη ζωή μας είναι γένους θηλυκού.

Όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή και ακόμη μπορεί η γυναίκα να είναι όχι μόνο το άλλο μισό του ουρανού, αλλά ολόκληρος ο ουρανός».

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση της Διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αλεξάνδρα Μάγκου, η οποία μετέφερε τις εμπειρίες από την πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει το νοσηλευτικό προσωπικό κατά της πανδημίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Σταυρούλα Τσιάρα, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μαρία Νάκα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Στέφανος Μιχάλης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας, το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ασημούλα Θανασιά, η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας και περιφερειακή σύμβουλος, Γιούλα Μητροκώστα, η πρόεδρος της επιτροπής ισότητας του δήμου Ιωαννιτών και δημοτική σύμβουλος, Γιαννούλα Μαμακή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Παργανάς, η προϊσταμένη  του τομέα υγείας του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αικατερίνη Καβλακούδη, η πρόεδρος της Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων, Πόπη Στεφανίδη, η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, Δώρα Παναγιωτοπούλου, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Σοφία Καραπάνου, η πρόεδρος του Σωματείου καθαριστριών σχολικών μονάδων Ιωαννίνων, Άννα Δεσποτούλη, η πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου, Κατερίνα Μιτοπούλου και η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του δήμου Ιωαννιτών, Αρετή Τασούλα,

Την εμπειρία τους σε σχέση με την καθημερινή μάχη που δίνεται στα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας μετέφεραν η δημοτική σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» και καθηγήτρια ιατρικής Σοφία Μαρκούλα, ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» και νοσηλευτής, Στέφανος Ζούμπας, καθώς και ο γιατρός και μέλος της παράταξης, Βασίλης Νούσιας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την συμβολική απονομή επαίνων στις νοσηλευτικές υπηρεσίες των δύο νοσοκομείων από το μέλος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Ντίνα Μπακόλα.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας