Διαχείριση της πανδημίας, καταδίκη της βίας και led οι παρεμβάσεις του Θωμά Μπέγκα στο δημοτικό συμβούλιο

17/03/21 | Γραφείο Τύπου

Στη διαχείριση της πανδημίας τις κυβερνητικές ευθύνες και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που όμως δεν έγιναν από τη δημοτική αρχή αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Όπως τόνισε, η κοινωνία εμφανίζει σημάδια κόπωσης και εκνευρισμού, κάτι που είναι ορατό και στα Γιάννενα, την ίδια ώρα όμως που οι χειρισμοί εκ μέρους της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών δεν είναι πλέον αποτελεσματικοί.

«Κατά τη γνώμη μου δεν είναι δικαιολογία η έλλειψη ατομικής ευθύνης. Η διαχείριση μιας πρωτόγνωρης κατάστασης δικαιολογεί και λάθη. Χρειάζεται όμως πολιτικό θάρρος για την παραδοχή των λαθών αυτών και τη διόρθωσή τους», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπέγκας για να συνεχίσει:

«Δεν είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης η αδράνεια ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας ή ο τρόπος λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ένα θέμα που έχει και τοπικές προεκτάσεις καθώς δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχουμε για τον τρόπο που μεταφέρονται και στο δήμο μας οι μαθητές».

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι τοπικοί άρχοντες θα έπρεπε να είχαν μεταφέρει στην κεντρική εξουσία εγκαίρως όλα τα δεδομένα και τις συνθήκες που επικρατούν στην τοπική μας κοινωνία, ζητώντας από το Δήμαρχο να τοποθετηθεί όχι μόνο επί της υγειονομικής διάστασης του προβλήματος, αλλά και για τις πολιτικές επιλογές όπως το «ακορντεόν» με το άνοιξε- κλείσε του λιανεμπορίου, των σχολείων κτλ.

Βία

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε και στα φαινόμενα βίας που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες, ξεκαθαρίζοντας ότι καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

«Καταδικαστέος ο τραυματισμός του πολίτη στην πλατεία της Ν. Σμύρνης. Καταδικαστέος επίσης ο τραυματισμός του αστυνομικού την επόμενη μέρα», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το πολιτικό δόγμα της σημερινής κυβέρνησης σε ότι αφορά την επιβολή της δημόσιας τάξης είναι σε λάθος κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας πως στις συνθήκες που ζούμε οι πολίτες θέλουν τον αστυνομικό, προστάτη κι όχι αντίπαλο, μακριά από πολώσεις και διχασμούς.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε ως «τουλάχιστον ατυχείς» τις δηλώσεις του δημάρχου Ιωαννίνων περί «ήττας της Πανεπιστημιακής κοινότητας από την κατάληψη στην Πρυτανεία» και του «πως εννοείται και επιβάλλεται η αποκατάσταση της τάξης», ενώ δήλωσε ότι η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» είναι σαφέστατα υπέρ του αυτοδιοικήτου του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει εκ των έσω να οργανωθεί η ασφάλεια των Ιδρυμάτων.

«Καλούμε όλους του πανεπιστημιακούς δασκάλους, κυρίως εκείνους που ασκούν διοίκηση στα Πανεπιστήμια, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων, πάντα στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των Ιδρυμάτων», κατέληξε.

Ενημέρωση για τα led

Ο επικεφαλής της παράταξης κάλεσε τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Λυκογιώργο να ενημερώσει επίσημα το Σώμα για τις δηλώσεις – καταγγελίες του αναφορικά με το διαγωνισμό της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας led, στις οποίες έκανε λόγο για μεθοδεύσεις, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους αναφορές είναι καλό να ανακοινώνονται στο δημοτικό συμβούλιο κι όχι να ενημερώνονται οι συνάδελφοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για το ΚΕΠΑΒΙ

Σχολιάζοντας τέλος, την παραδοχή του Δημάρχου σχετικά με την ύπαρξη ολιστικής μελέτης για την κατασκευή Δημαρχείου στον χώρο του ΚΕΠΑΒΙ ο κ. Μπέγκας, δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός πως ο Δήμαρχος κατάλαβε έστω κι αργά ότι η μελέτη δεν αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, όπως υποστήριζε μέχρι πρόσφατα, δήλωσε όμως ανήσυχος για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις μεταξύ της Διοίκησης του ΚΕΠΑΒΙ και του Δήμου, ύστερα από τις δηλώσεις μελών της δημοτικής αρχής εναντίον της.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας