Παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

14/06/22 | Γραφείο Τύπου

Παρεμβάσεις για διάφορα θέματα έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, οι Γιώργος Βίνης, Μάκης Χρυσοστόμου και Γιάννης Λιόντος αναφέρθηκαν στη ΔΕΥΑΙ με τον πρώτο, απευθυνόμενο στον πρόεδρο του Δ.Σ. της Επιχείρησης, Άρη Μπαρτζώκα, να επισημαίνει ότι 3 χρόνια στο τιμόνι της και δεν ξέρει ακόμα τι φταίει και υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης στην πόλη.

«Στο τέλος της θητείας μόλις ένα 10% στην Π.Ε. Παμβώτιδας είχε πρόβλημα με το νερό και σήμερα υπάρχουν περιοχές που κάθε μέρα από το μεσημέρι και μετά μένουν χωρίς ύδρευση», είπε αρχικά, ενώ πρόσθεσε ότι για το θέμα των υπερωριών που αποφασίστηκε να δοθεί σε υπαλλήλους είναι πλέον ολοφάνερο ότι έγινε προσπάθεια να καλυφτούν τα χρήματα που εκείνοι έχασαν λόγω της απόφασης των δικαστηρίων.

Απαντώντας στην αναφορά του κ. Μπαρτζώκα ότι για τη λύση του προβλήματος υδροδότησης στην περιοχή των Μαρμάρων υιοθετήθηκε μια ιδέα που ακούστηκε από έναν μηχανικό, ο κ. Βίνης τόνισε ότι δεν μπορεί η ΔΕΥΑΙ να βασίζεται σε τυχαίες λύσεις.

Το ίδιο υπογράμμισε και ο Γιάννης Λιόντος, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς μηχανικός για διοικεί τη ΔΕΥΑΙ και να ξέρει ότι οι όποιες τεχνικές λύσεις δεν μπορεί να βασίζονται στη λογική «μας είπε κάποιος μια ιδέα και μας φάνηκε καλή», αλλά μέσα από ολοκληρωμένες μελέτες.

Από την πλευρά του ο Μάκης Χρυσοστόμου θύμισε στον κ. Μπαρτζώκα ότι ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ του είχε παραδώσει στο τέλος της θητείας του ένα πλήρη φάκελο με τις εκκρεμότητες της Επιχειρήσης, τονίζοντας του ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η τροφοδοσία του δήμου με νερό.

«Σας είπα να ρίξετε το βάρος σας εκεί, αλλά εσείς δεν με ακούσατε. Ασχοληθήκατε με άλλα θέματα και τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα. Όσα δίκτυα και να φτιάξατε αν δεν έχουμε νερό το πρόβλημα δεν λύνεται», είπε ο κ. Χρυσοστόμου.

Παράλληλα έθεσε το θέμα των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, λέγοντας ότι οι μεσημεριανές ώρες δεν βολεύουν τα μέλη του που είναι επαγγελματίες, αλλά και ότι οι εισηγήσεις σε ορισμένα θέματα στέλνονται καθυστερημένα.

Τέλος, ζήτησε να μάθει τι έχει γίνει με τις οφειλές του δήμου Ζίτσας και αν η ΔΕΥΑΙ θα τις διεκδικήσει, υπενθυμίζοντας στον κ. Μπαρτζώκα πως όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν ο πρώτος που ασκούσε κριτική για το συγκεκριμένο θέμα.

Αθλητικά σωματεία – σχολικός εκφοβισμός

Ο Θωμάς Γιωτίτσας στη δική του παρέμβαση αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων, επισημαίνοντας ότι τα όσα ανακοίνωσε η δημοτική αρχή δεν αποτελούν κριτήρια αξιολόγησης αλλά τις ελάχιστες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για να είναι νόμιμη μια δαπάνη επιχορήγησης σωματείων.

«Σοβαρά κριτήρια αξιολόγησης θεσπίσαμε εμείς. Ήταν μια πρώτη προσπάθεια που ήθελε βελτίωση. Η μέθοδος που είχατε να επιχορηγείτε σωματεία κατά το δοκούν ήταν λάθος και γι’ αυτό αποσύρθηκε θέμα που ήταν στην τελευταία οικονομική επιτροπή. Χαιρόμαστε που σας πιέσαμε και καταλάβατε το λάθος σας και πάτε να το κάνετε οριζόντια. Χρειάζεται όμως να θέσετε αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης», είπε ο κ. Γιωτίτσας.

Ο ίδιος κατέθεσε και μια πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού.

Όπως τόνισε τους τελευταίους μήνες φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού έχουν αυξηθεί και στα Γιάννενα και για το λόγο αυτό πρότεινε ο δήμος σε συνεργασία με άλλους φορείς να αναλάβει την υλοποίηση μιας εκστρατείας ενημέρωσης, όπως έχουν κάνει κι άλλοι δήμοι της χώρας.

«Μιλάμε για μια μάστιγα η οποία έχει απλωθεί επικίνδυνα και πρέπει να δράσουμε άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.

Άλλα θέματα

Τέλος, η Αλεξάνδρα Μπέγκα ζήτησε ενημέρωση για την παύση εργασιών στο παλιό σχολείο του Κουτσελιού που πρόκειται να γίνει εκθεσιακός πολυχώρος.

Ο Γιώργος Βίνης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αδιαφορία σε ότι αφορά τη στελέχωση της πολεοδομίας, η εύρυθμη λειτουργία της οποίας κινδυνεύει άμεσα, ενώ ο Μάκης Χρυσοστόμου ζήτησε να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις που απαιτούνται στις παιδικές χαρές ώστε να καταστούν ασφαλείς για τα παιδιά, καθώς και να δοθεί λύση στην αποκομιδή των ογκοδών όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας