Πλήρης απαξίωση των αθλητικών συλλόγων. Μόνο επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις από τη δημοτική αρχή

14/06/22 | Γραφείο Τύπου

Έκθετη στα μάτια όλων των αθλητικών σωματείων παραμένει η δημοτική αρχή. Στην αρχή της θητείας της κατήργησε τη διαδικασία μοριοδότησης που είχε καθιερώσει η δική μας δημοτική αρχή μέσω της οποίας εξασφαλιζόταν οριζόντια η χρηματοδότηση των τοπικών μας συλλόγων και σωματείων δήθεν για να την επικαιροποιήσει.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» είχε επιδοτήσει όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία με μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οργανωμένα και συνολικά και για αυτό η παρέμβαση μας αυτή είχε τύχει καθολικής αποδοχής από τα ερασιτεχνικά σωματεία και συλλόγους.

Τρία σχεδόν χρόνια μετά και αφού ακούσαμε διάφορες δικαιολογίες, από την αναμονή για την ολοκλήρωση του μητρώου σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέχρι δήθεν νομικά κωλύματα στον τρόπο χρηματοδότησης, είμαστε στο σημείο μηδέν.

Κι ενώ τίποτα δεν έγινε στην κατεύθυνση της θεσμοθέτησης ξεκάθαρων διαδικασιών μέσω των οποίων μπορούν και πρέπει να ενισχυθούν όλα τα τοπικά σωματεία και οι σύλλογοι, έγιναν πολλά στην κατεύθυνση της «επιλεκτικής» χρηματοδότησης.

Η τακτική των «απευθείας αναθέσεων» και στον αθλητισμό έχει βρει πλήρη εφαρμογή στη «Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ και των συνεργατών του.

Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση που έλαβε η οικονομική επιτροπή για την χρηματοδότηση μιας αθλητικής ακαδημίας μιας ιδιωτικής επιχείρησης της περιοχή μας, η οποία ελήφθη χωρίς κανένα απολύτως αντικειμενικό κριτήριο.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» δηλώνει ξεκάθαρα υπέρμαχη της οικονομικής στήριξης των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του δήμου μας, μέσα όμως από διαφανείς διαδικασίες και σαφή κριτήρια.

Γι’ αυτό άλλωστε είχε εργαστεί σκληρά στη διάρκεια της θητείας της προς την κατεύθυνσης αυτή.

Η σημερινή δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει σε όλους τους συλλόγους των Ιωαννίνων γιατί συνεχίζει να τους στερεί πόρους που τους έχουν ανάγκη, χρηματοδοτώντας όσους εκείνη επιθυμεί με άγνωστα κριτήρια και προθέσεις.

Καλούμε τους εκπροσώπους των συλλόγων του δήμου μας να αντιδράσουν μαζικά και να απαιτήσουν ξεκάθαρες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας