Σε Επιμελητήριο και ΤΕΕ/ΤΗ ο Θωμάς Μπέγκας

25/04/19 | Γραφείο Τύπου

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Η επίσκεψη στους δύο επίσημους επιστημονικούς συμβούλους του κράτους συνοδεύτηκε από την κατάθεση υπομνημάτων όπου καταγράφονται οι βασικοί άξονες συνεργασίας στους οποίους η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και των δύο φορέων.

Η επίσκεψη στο Επιμελητήριο

Τον κ. Μπέγκα και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκαν στον Επιμελητήριο ο πρόεδρός του, Δημήτρης Δημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Βασιλείου, ο οικονομικός επόπτης Μάκης Χρυσοστόμου και ο υπεύθυνος εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, Ηλίας Αρλέτος.

Ο κ. Δημητρίου ευχαρίστησε προσωπικά το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, τονίζοντας ότι στην παρούσα θητεία οι σχέσεις Επιμελητήριου και Δήμου Ιωαννιτών ήρθαν ακόμα πιο κοντά.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος κατέθεσε εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», το παρακάτω υπόμνημα, τονίζοντας κι αυτός την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων:

  1. Η καλή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ Δήμου και Επιμελητηρίου στην κατάθεση της πρότασης για τη δημιουργία open mall να αποτελέσει ισχυρό ερέθισμα για άλλες παρεμβάσεις τόνωσης του εμπορικού κέντρου.

2.Στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ ετοιμάζεται μια παρέμβαση που αφορά την αναβάθμιση των εμπορικών οδών Β. Πυρσινέλα, Χαρ. Τρικούπη και 28ης Οκτωβρίου

  1. Επιδιώκουμε, πιο στενή συνεργασία στο πλαίσιο προετοιμασίας που ετοιμάζει ο Δήμος για τη δημιουργία του κέντρου υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας
  2. Από κοινού διεκδίκηση της έλευσης του φυσικού αερίου στα Γιάννενα.
  3. Συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού με στόχευση στον αθλητικό τουρισμό.

Ειδικά για τον τελευταίο άξονα αναπτύχτηκε γόνιμος διάλογος με προτάσεις για τη συνεργασία των δύο φορέων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης αθλητικών υποδομών αναγκαίων να καλύψουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες για άθληση οι οποίες ενισχύονται και από τις πρόσφατες επιτυχίες τοπικών συλλόγων που διεκδικούν μια θέση στις κορυφαίες ομάδες πανελληνίως σε διάφορα αθλήματα.

Στο ΤΕΕ/ΤΗ

Το Δήμαρχο Ιωαννίνων και τους υποψήφιους της Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα, υποδέχτηκε στο Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ ο πρόεδρός  του, Γιώργος Παππάς, ο οποίος τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τη σημερινή Δημοτική Αρχή καθώς και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» στο πρόγραμμά της έχει δώσει μεγάλο βάρος στο χωρικό σχεδιασμό τη βιώσιμη κινητικότητα, ενώ κατέθεσε κι εδώ τις προτάσεις της παράταξης πάνω σε θέματα που χρίζουν άμεσης συνεργασίας τα συνοψίζονται στα εξής:

  1. Διεκδίκηση χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά καθώς και του Ε-65
  2. Εκπροσώπηση του ΤΕΕ/ΤΗ στην επιτροπή παραλαβής του Τοπικού χωρικού Σχεδίου του Δήμου καθώς και συνεργασία για την ολοκλήρωση του χωρικού σχεδιασμού σε επίπεδο Δήμου
  3. Επιδιώκουμε πιο άμεση συνεργασία για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας μέσω της δημιουργίας μιας επιτροπής παρακολούθησης στην οποία θα συμμετέχει το Επιμελητήριο
  4. Αξιολόγηση των νέων αναγκών για την ανάπτυξη οδικών δικτύων με βασική την συνέχιση της Κενάν Μεσαρέ.

5.Στον προγραμματισμό προσλήψεων που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή έχει επισημανθεί η έλλειψη μηχανικών και έχουν προβλεφθεί αρκετές νέες θέσεις.

Επίσης ο κ. Μπέγκας πρότεινε την επαναδραστηριοποίηση της κοινής επιτροπής αντιμετώπισης πρακτικών ζητημάτων που αφορούν στη συνεργασία υπηρεσιών του Δήμου και Μηχανικών, ενώ τέλος, ενημέρωσε για τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο.

Στο πλαίσιο της διασφάλισης μιας πιο μόνιμης συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΕ Ηπείρου και του Μητροπολιτικού Δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Παππάς πρότεινε τη διερεύνηση σύστασης και λειτουργίας μιας μόνιμης Επιτροπής Τεχνικού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού, που θα λειτουργεί ως άτυπο συντονιστικό όργανο για τεχνικά ζητήματα του Δήμου και θα  αποτελείται από την/ον εκάστοτε Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του ΤΕΕ-ΤΗ καθώς και από την/ον εκάστοτε Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Διευθύντρια/ή Τεχνικών Υπηρεσιών και Διευθύντρια/ή της Υ.ΔΟΜ. του Δήμου.

Μια πρόταση που ο Δήμαρχος βρήκε ενδιαφέρουσα και δεσμεύτηκε να την εξετάσει άμεσα.

Μετά το τέλος των επισκέψεων ο κ. Μπέγκας δήλωσε:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα τους δύο θεσμοθετημένους επιστημονικούς συμβούλους του κράτους. Η συνεργασία μας ως Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε εξαιρετική και ελπίζουμε ότι με τις προτάσεις που καταθέσαμε και ως παράταξη μπορεί να γίνει ακόμα πιο εποικοδομητική. Όλο το προηγούμενο διάστημα αποδείξαμε όχι μόνο ότι πιστεύουμε αλλά ότι επιδιώκουμε με κάθε τρόπο τη συνέργεια μεταξύ των φορέων της περιοχής, ειδικά σε θέματα που η επιστημονική γνώση που κατέχουν τα επιμελητήρια κρίνεται απαραίτητη. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, διεκδικώντας από κοινού δράσεις, έργα και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν την περιοχή μας στην ανάπτυξη».

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας