Σιγή ιχθύος από τη δημοτική αρχή για τις εξελίξεις στο διαγωνισμό του οδοφωτισμού

27/04/21 | Γραφείο Τύπου

«Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…»
Σε αυτόν τον στίχο του γνωστού τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου συνοψίζεται η αγωνία που διακατέχει την παράταξή μας σε σχέση με τα όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες μέρες για το έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού και την αμήχανη στάση που κρατά η Δημοτική αρχή.

Από τα όσα δημοσιοποιήθηκαν στην επιστολή της δικηγόρου της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Τατάγια, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης του έργου, αλλά και απ’ αυτά που ειπώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο γίνεται πλέον απόλυτα σαφές ότι η αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο Δήμο Ιωαννιτών, έστω κι όπως έχει επιλέξει να την υλοποιήσει η Δημοτική αρχή, κινδυνεύει.
Στην επιστολή – απάντηση της κ. Τατάγια, στην ιστοσελίδα pbnews.gr  περιγράφονται μια σειρά προβληματισμών και “σκοτεινών” σημείων που είναι άγνωστο αν έχουν αλλάξει στην μελέτη με την οποία πρόκειται να επαναδημοπρατηθεί το έργο.
Κι απορούμε ειλικρινά, απ’ όλα αυτά που δημοσίως πια έγιναν γνωστά απ’ αυτή την επιστολή, κατά πόσο η Δημοτική αρχή αγωνία για την εξέλιξη του έργου.
Πιστεύει ότι την αφορούν και οφείλει έστω και την ύστατη στιγμή να έχει ξεκάθαρη άποψη για το διαγωνισμό;

Τελικά τα όσα υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή για ένα έργο που αφορά αποκλειστικά το δήμο Ιωαννιτών, η Δημοτική αρχή έχει παραδώσει εν λευκώ τη διαχείρισή του, στην Περιφέρεια, αποτυπώνουν την μοναδική αλήθεια.

Συνεχίζουμε ως παράταξη να προτρέπουμε τη δημοτική αρχή να συμμετάσχει ενεργά μέσω των υπηρεσιών του δήμου, στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας