Συνάντηση Θ. Μπέγκα με την ΠΕΔΜΕΔΕ

21/09/23 | Γραφείο Τύπου

Μια πολύ σημαντική συνάντηση με το Δ.Σ. της ΠΕΔΜΕΔΕ, του συλλογικού οργάνου των εργοληπτών δημόσιων έργων, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με την παράταξη “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, Θωμάς Μπέγκας.
Στη διάρκειά της συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των δημοσίων έργων, με τον υποψήφιο δήμαρχο να τονίζει ότι ο κατασκευαστικός κλάδος και οι εργολάβοι είναι συνεργάτες μιας δημοτικής αρχής και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως σε δύο θέματα, αυτά των συστημάτων δημοπράτησης δημοσίων έργων και τη διεκπεραίωση των πιστοποιήσεων και πληρωμών των έργων.
Αναφορικά με το πρώτο ο κ. Μπέγκας δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή η “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα” δεν θα προχωρήσει σε δημοπρατήσεις έργων με τις μεθόδους “αξιολόγησης μελέτης (μελετοκατασκευή)” και “με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάση βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής”. Είναι ξεκάθαρη η άποψη της παράταξής μας ότι οι δύο αυτές μέθοδοι αλλοιώνουν τον υγιή ανταγωνισμό.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι δύο διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχων της ανακατασκευής του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη και του πνευματικού κέντρου του Κατσικά.
Η “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα” ανέδειξε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, το γεγονός ότι στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς συμμετείχε μόνο ένας υποψήφιος ανάδοχος, ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις, προσφέροντας σχεδόν μηδενική έκπτωση.
Σε σχέση με η διεκπεραίωση των πιστοποιήσεων και πληρωμών των έργων, ο κ. Μπέγκας δεσμεύτηκε να ζητήσει γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του δήμου, με την οποία θα ξεκαθαρίζονται οι αρμοδιότητες τεχνικής και οικονομικής υπηρεσίας στα ζητήματα αυτά.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας