Υπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη του σχεδίου Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών, Τσιφλικόπουλου

22/04/19 | Γραφείο Τύπου

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της «Μελέτης Πράξης Εφαρμογής της πολεοδομικής Ενότητας ΧΧΙΙΙ της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων του Δήμου Ιωαννιτών στις περιοχές Δροσιά – Πεντέλη – Ζευγάρια – Τσιφλικόπουλο» προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τον ανάδοχο, παρουσία του αντιδημάρχου, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, Γιώργου Βίνη.

Η εκπόνηση της Μελέτης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους, είναι το τελικό στάδιο για να κλείσει μια εκκρεμότητα 30 και πλέον χρόνων και να ανοίξει ο δρόμος τόσο για έργα υποδομής όσο, κυρίως, για την πολεοδομική τακτοποίηση στις παραπάνω περιοχές.

Από το 1986 οπότε και εγκρίθηκε αρχικά η πολεοδομική μελέτη, οι ιδιοκτήτες της εν λόγω πολεοδομικής ενότητας έζησαν την περιπέτεια των ακυρώσεων των επανεγκρίσεων και στην ουσία της στασιμότητας μιας περιοχής που απέχει «μια ανάσα» από το κέντρο της πόλης και εξαιτίας της πολεοδομικής εκκρεμότητας, στερείται βασικών έργων υποδομής.

Πλέον όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν καθώς η σημερινή Δημοτική Αρχή με μεθοδικότητα και σχέδιο κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις γραφειοκρατικές και νομικές δυσκολίες προχωρώντας στην εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης.

«Είναι μια σπουδαία μέρα για το Δήμο και ειδικά για τις περιοχές της Δροσιάς, της Πεντέλης, των Ζευγαριών και του Τσιφλικόπουλου.

Οι περιπέτειες των κατοίκων της περιοχής μετά από 33 περίπου χρόνια σιγά, σιγά τελειώνουν.

Αποτέλεσε κεντρική μας πολιτική επιλογή η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της μελέτης πράξης εφαρμογής για μια περιοχή που έχει υπομείνει δεκαετίες ολόκληρες για το αυτονόητο.

Προχωράμε με βάση το σοβαρό σχεδιασμό μας και είμαι σίγουρος ότι με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και της μελέτης θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία δεκαετιών χιλιάδων συμπολιτών μας στις περιοχές αυτές. Θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε βήμα βήμα την εκτέλεση της μελέτης και διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι το αποτέλεσμά της θα δικαιώσει τα χρόνια της αναμονής τους», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ευχαριστώντας παράλληλα τόσο τον αντιδήμαρχο Γ. Βίνη όσο και τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας για την επιτυχή κατάληξη της υπόθεσης.

Για μια σημαδιακή μέρα μίλησε και ο κ. Βίνης:

«Η υπόσχεση που δώσαμε ως Δημοτική Αρχή στους κατοίκους των περιοχών αυτών γίνεται πράξη. Φτάνουμε επιτέλους στην αρχή του τέλους. Ευχαριστώ το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για να κατορθώσουμε κάτι που κι άλλες Δημοτικές Αρχές προσπάθησαν πολύ για να το πετύχουν αλλά δεν τα κατάφεραν», είπε.

Ο ίδιος τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 2.000 δηλώσεις ιδιοκτησίας, υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται, χωρίς άλλη παράταση, στις 30 Απρίλιου.

Τέλος εκ μέρους των μελετητών ο Γιώργο Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε το Δήμο και δεσμεύτηκε ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί άρτια και εντός των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας