Δήλωση Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, για τον ΠΑΣ Γιάννινα

06/05/19 | Γραφείο Τύπου

Δυστυχώς για τη πόλη μας ένας πολύ όμορφος 8ετής κύκλος με επιτυχίες που έφτασαν τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι τα ευρωπαϊκά σαλόνια έκλεισε με τον υποβιβασμό του από τη SuperLeague.

Ωστόσο, η ιστορία του θρυλικού «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν τελειώνει εδώ.

Η αγάπη μας για την ομάδα που μας έκανε περήφανους πρέπει να γίνει ακόμα πιο δυνατή, τώρα, στα δύσκολα.

Είμαι σίγουρος ότι όπως μέχρι σήμερα ξεπεράσαμε μεγάλες δυσκολίες, έτσι και τώρα θα επιστρέψυομε πιο δυνατοί.

Και σε αυτό  θα συμβάλουμε όλοι.

Ο καθένας με τις δυνάμεις του και την ευθύνη που του αναλογεί.

Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να μπει ένα τέλος σε πράξεις βίας και βανδαλισμού τις οποίες, δυστυχώς, είδαμε να συμβαίνουν χθες στους «Ζωσιμάδες».

Σε ένα στάδιο που είναι το «σπίτι» του ΠΑΣ, αλλά και το «σπίτι» για χιλιάδες άλλους αθλητές και αθλήτριες.

Με ηρεμία και νηφαλιότητα οφείλουμε να κάνουμε επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση την οποία έχουμε επιδιώξει ως Δημοτική Αρχή με την ΠΑΕ και τον ερασιτέχνη τόσο για να σχεδιάσουμε κοινές δράσεις όσο και για βρούμε τρόπους να απομονώσουμε μια θλιβερή μειοψηφία ατόμων, τους οπαδούς της ασχήμιας και της καταστροφής, που προβαίνουν σε βανδαλισμούς τόσο εντός γηπέδου όσο και στην πόλη.

Η ιστορία του ΠΑΣ άλλωστε δεν ήταν ποτέ και δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την βία, αλλά με το αθλητικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και τους υψηλούς στόχους.

Τον δρόμο τον έχει δείξει εδώ και χρόνια ο ποδοσφαιρικός ΠΑΣ κι ευτυχώς τον ακολουθούν πιστά κι άλλα τμήματά του.

Όπως αυτά της καλαθοσφαίρισης, με την ανδρική ομάδα να έχει εξασφαλίσει την άνοδό της στην Β’ Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της και τη γυναικεία να δίνει αγώνα μπαράζ την Κυριακή για πανηγυρίσει τη δική της άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Πολλά συγχαρητήρια στους άνδρες και καλή επιτυχία στις γυναίκες του ΠΑΣ οι οποίοι συνεχίζουν να μας γεμίζουν χαρά και περηφάνια κρατώντας ψηλά τη σημαία της ΟΜΑΔΑΣ μας.

Είμαστε δίπλα στον ΠΑΣ με το χέρι στην καρδιά.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας