Επίσκεψη στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

05/10/23 | Γραφείο Τύπου

Με τον Αερολιμενάρχη κ. Β. Μητσιμάρη και το προσωπικό του Αεροδρομίου Ιωαννίνων Βασιλεύς Πύρρος, συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων Δημοτικών  Συμβούλων της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον κ. Μητσιμάρη για τα τρέχοντα θέματα πτήσεων του αεροδρομίου Ιωαννίνων καθώς και την κινητικότητα επισκεπτών στις πτήσεις εξωτερικού (Ισραήλ και Σκανδιναβικές χώρες).

Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήσεις για την στασιμότητα που υπάρχει και τη πορεία ένταξης δρομολογίων πτήσεων Ιωάννινα-Ηράκλειο  καθώς και πτήσεις από Γερμάνια-λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες όπως Ολλανδία, Κύπρος κλπ.

Ο κ. Μητσιμάρης ανέφερε πως το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι σε θέση να δεχτεί πτήσεις από το εξωτερικό χωρίς περιορισμούς αρκεί να συμβάλλει η Τοπική  Αυτοδιοίκηση και οι εμπλεκόμενοι Φορείς συλλογικά και ενεργά προς την κατεύθυνση αυτή. Τέλος συζητήθηκε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Ιωαννίνων ένα θέμα που ενδέχεται να προκύψει μέσα στη επόμενη 4ετία.

Ο κ. Μητσιμάρης στο τέλος της συνάντησης ξενάγησε το κλιμάκιο στους νέους χώρους και τις υποδομές του αεροδρομίου και  επεσήμανε την σημαντική συμβολή του Θωμά Μπέγκα για την διεθνοποίηση και ανάδειξη του αεροδρομίου κατά διάρκεια της θητείας του το 2014-2019.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας