Στο Επιμελητήριο ο Θωμάς Μπέγκας

03/10/23 | Γραφείο Τύπου

Το  Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφτηκε κλιμάκιο της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο, Μάκη Χρυσοστόμου, συζητήθηκε μια ευρεία ατζέντα θεμάτων κυρίως γύρω από τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Πιο αναλυτικά, συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα σύστασης ενός Οργάνου με τη συμμετοχή του δήμου, του επιμελητήριου κι άλλων φορέων του τουρισμού για την προβολή της περιοχής μας, καθώς και η συνεργασία για την επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που υπάρχουν με τις υποδομές και τις συνδέσεις για την ενίσχυση του κλάδου των μεταφορών.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη στήριξης των παραδοσιακών επαγγελμάτων της αργυροχοΐας, αγιογραφίας και ξυλογλυπτικής καθώς και η συμβολή του πανεπιστήμιου στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Τέλος, από πλευράς του Επιμελητήριου τέθηκε το θέμα των τιμολογίων της ΔΕΥΑ, ειδικά για τις επιχειρήσεις μεταποίησης, αλλά και το θέμα του καλύτερου συντονισμού σε έργα υποδομών όπως οι πεζοδρομήσεις και οι ασφαλτοστρώσεις σε περιοχές όπου πρόκειται να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις όπως το δίκτυο φυσικού αερίου ώστε να εκτελούνται σε έναν χρόνο και να μην ταλαιπωρούν διαρκώς τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

«Η συνεργασία μας ως Δημοτική Αρχή αλλά και από τη θέση της αντιπολίτευσης τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε εξαιρετική και ελπίζουμε ότι με τις προτάσεις που καταθέσαμε και ως παράταξη μπορεί να γίνει ακόμα πιο εποικοδομητική. Όλο το προηγούμενο διάστημα αποδείξαμε όχι μόνο ότι πιστεύουμε αλλά ότι επιδιώκουμε με κάθε τρόπο τη συνέργεια μεταξύ των φορέων της περιοχής, ειδικά σε θέματα που η επιστημονική γνώση που κατέχουν τα επιμελητήρια κρίνεται απαραίτητη. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, διεκδικώντας από κοινού δράσεις, έργα και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν την περιοχή μας στην ανάπτυξη. Το Επιμελητήριο είναι άλλωστε ένα στρατηγικός συνεργάτης του δήμου και ως τέτοιον τον αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

Περισσότερα άρθρα

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Με σεβασμό στους πολίτες και στην πόλη μας